Krašto apsaugos ministras išbandė jėgas pėsčiųjų žygyje

Rugpjūčio 21-ąją - ketvirtą ir paskutinę žygio „Radvilų keliais" dieną - savo jėgas išbandė ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Ministras su šešių žygeivių grupe nuėjo 12 kilometrų trasą.

„Žygis yra savotiškas išbandymas. Įspūdžiai puikūs, buvo smagu sutikti gausų būrį žygeivių. Manau, kad toks renginys yra labai gražus visuomenės ir kariuomenės bendradarbiavimo pavyzdys", - sakė ministras.

Rugpjūčio 18 dienos ryte iš Rukloje (Jonavos r.) dislokuoto Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko rikiuotės aikštės žygį pradėjo 489 žygeiviai.

Pirmieji ketvirtadienį finišavo ilgiausią atstumą pasirinkę žygio dalyviai: apie 40 žygeivių per dvi dienas įveikė 200 km. Vėliau finišavo pasirinkusieji pačią trumpiausią distanciją. Maždaug 60 žygeivių pasirinktų distancijų įveikti nepavyko.

Žygio dalyviams Jonavos ir keliuose gretimuose rajonuose buvo parengtos 12, 22, 32 ir 42 km trasos ir 200 km vadinamoji ekstremalioji trasa.

Žygio projektas, skirtas Lietuvos Radvilų dinastijai atminti, buvo pradėtas 2001 metais. Juo siekiama skatinti glaudesnius kariuomenės ir visuomenės ryšius, propaguoti Lietuvos istoriją ir puoselėti visuomeniškumą.

Panašius žygius, susijusius su svarbiomis šalies istorinėmis asmenybėmis ar įvykiais, tradiciškai organizuoja kariuomenės daugelyje NATO valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių