Krašto apsaugos ministras atvyko į Afganistaną

Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas šeštadienį atvyko į Afganistaną, kur aplankys NATO operacijoje tarnaujančius Lietuvos karius, pranešė ministerija.

Vizito metu planuojami susitikimai su Afganistano gynybos ministerijos ir NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) vadovybės atstovais, taip pat su Goro provincijos gubernatoriumi, kitais pareigūnais.

„Darbo susitikimų metu pagrindinį dėmesį skirsime Lietuvos karių išvedimo iš Goro provincijos klausimui“, – pranešime spaudai teigė ministras. Tai pirmas krašto apsaugos ministro J.Oleko vizitas operacijos rajone antrą kartą pradėjus eiti šias pareigas.

Dėl saugumo aukščiausių valstybės pareigūnų vizitai iš anksto neskelbiami.

Šiuo metu Afganistane tarnauja apie 260 Lietuvos karių. Didžioji jų dalis yra dislokuota Goro provincijoje . Kiti kariai tarnauja ISAF štabuose Kabule ir Herate, taip pat Kandaharo oro uoste, Afganistano pietuose Zabule.

Kartu su krašto apsaugos ministru Afganistane taip pat lankosi Seimo nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas ir šio komiteto narys Darius Petrošius, Užsienio reikalų komiteto narys Kęstutis Masiulis, Biudžeto ir finansų komiteto atstovas Andrius Palionis, kariuomenės vadovybės ir krašto apsaugos ministerijos atstovai. Su delegacija taip pat keliauja muzikos grupės „G&G Sindikatas“ atlikėjai, surengsiantys keletą koncertų Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams.

Vizitą Afganistane planuojama baigti kitos savaitės pradžioje.

Praėjusį sekmadienį Goro provincijoje buvo sužeisti du Lietuvos kariai. Į lietuvius granatsvaidžio šūvį paleidęs Afganistano nacionalinės armijos karys buvo sulaikytas.

2005 metais pradėtą misiją Gore Lietuva planuoja baigti šiais metais. Paskutiniai kariai provinciją turėtų palikti rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ES leegu TSRS

ES leegu TSRS portretas
Na ir kas naujo Lietuvių okupuojamame krašte?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių