K.Prunskienė tęsia partijos steigimo darbus

Kovo pabaigoje buvusios premjerės Kazimiros Prunskienės vadovaujama partija - Lietuvos liaudies sąjunga (LLS) - rengs antrą steigiamojo suvažiavimo posėdį.

"Trumpas posėdis, darbotvarkėje bus įstatų pataisos, o taip pat, čia jau mūsų pačių iniciatyva, papildymas tarybos narių, nes per tą laiką, kol čia mes tvarkėmės, nuo gruodžio 5 dienos, atsirado keli šimtai žmonių, iš jų keliolika jungsime į tarybą", - sakė LLS lyderė.

K.Prunskienės teigimu, suvažiavimo tęsinį ketinama rengti kovo 27-ąją. Tokį sprendimą LLS teko priimti Teisingumo ministerijai (TM) vasario pradžioje atsisakius įregistruoti šią partiją.
Pasak TM, partijos įstatai neatitiko Lietuvos įstatymų, specialistams pasirodė neaiški valdymo organų išrinkimo ar kitų organų sudarymo tvarka.

Pasak buvusios premjerės, pataisyti partijos įstatai buvo išsiųsti ministerijos specialistams, kurie pateikė atsakymą, jog jie pataisyti tinkamai. "Viskas tvarkoje, sutikrino mūsų projektus ir galime suvažiavimo antrąjį posėdį surengti", - sakė K.Prunskienė.

Jos teigimu, pataisyti įstatai formuluojami konkrečiau. "Praktiškai kiekvienas sakinys apdairiai suformuluotas, daugiau konkretikos - ir dėl tarybos suformavimo, ir dėl struktūrų atšaukimo tvarkos, nors jos ir neatšaukiamos, bet bent jau tai parašoma", - sakė LLS pirmininkė.

Pirmą kartą LLS steigiamasis suvažiavimas vyko pernai gruodį. Faktas, kad pasveikinti naujos partijos atvyko Rusijos Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas, renginyje sukritikavęs Lietuvos politinę sistemą, šalyje įvertintas prieštaringai.

Steigiamajame partijos suvažiavime, be K.Kosačiovo, dalyvavo ir Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė, atstovai iš Kaliningrado srities, Baltarusijos, Kazachstano.

Partija programoje save apibūdina kaip centro kairės politinę organizaciją, vienu pagrindinių tikslų skelbia socialinės rinkos ekonomikos įgyvendinimą.


Šiame straipsnyje: Prunskienėlls

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių