Korupcija įtariami politikai paleidžiami į laisvę

Penktadienį po mėnesį trukusio suėmimo į laisvę paleidžiami į korupcijos skandalą įsivėlę Šiaulių miesto tarybos nariai Igoris Strupeikis ir Romanas Čokovas.

Šiaulių apygardos prokuratūros, kontroliuojančios dėl politikų veiksmų atliekamą ikiteisminį tyrimą, atstovas spaudai Martynas Povilaitis sakė, kad I.Strupeikiui ir R.Čokovui paskirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

I.Strupeikis ir R.Čokovas teismo sprendimu buvo suimti iki rugpjūčio 2 dienos. Besibaigiant šiam terminui prokurorai nusprendė, kad šios griežčiausios kardomosios priemonės daugiau taikyti nereikia, todėl nusprendė nesikreipti į teismą dėl suėmimo pratęsimo.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai I.Strupeikį ir R.Čokovą suėmė liepos 2 dieną. Šiems tarybos nariams yra pareikšti įtarimai dėl reikalavimo duoti daugiau nei 100 tūkstančių litų kyšį už palankaus sprendimo priėmimą Šiaulių miesto taryboje.

Įtariami politikai buvo pašalinti iš savo partijų: R.Čokovas priklausė „Tvarkos ir teisingumo", I. Strupeikis - Tėvynės sąjungos partijai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.  


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių