Konstitucinis Teismas skelbs, ar du parlamentarai verti apkaltos

Trečiadienį Konstitucinis Teismas (KT) paskelbs išvadą byloje, ar Seimo nariai Aleksandras Sacharukas ir Linas Karalius pažeidė Konstituciją bei sulaužė priesaiką.

KT pranešė, kad trečiadienio pavakary turėtų būti paskelbta išvada, ar turi pagrindo Seime pradėta apkaltos procedūra šiems dviem parlamentarams, priklausantiems opozicinei Krikščionių partijos frakcijai.

Jeigu Teismas nuspręstų, kad A.Sacharukas ir L.Karalius pažeidė Konstituciją bei sulaužė duotą priesaiką, apkaltos procesas sugrįžtų į Seimą, kuris spręstų, ar iš jųdviejų turi būti atimti mandatai. Bet jeigu KT išvadoje bus paskelbta, kad Konstitucija nėra sulaužyta, apkaltos procesas bus nutrauktas.

Seimo šių metų gegužės 25 dieną kreipėsi į KT su paklausimais, ar Seimo narių A.Sacharuko ir L.Karaliaus konkretūs veiksmai, nurodyti Seimo specialiųjų tyrimų komisijų išvadose, neprieštarauja Konstitucijai. KT sprendimu abu Seimo paklausimai sujungti į vieną bylą.

Seimo paklausimai, KT gauti birželio mėnesį, nagrinėjami ne eilės tvarka. Jie Teismo viešuose posėdžiuose apsvarstyti spalio pradžioje.

Pareiškėjui – Seimui KT posėdyje atstovauja Seimo narys Vytenis Povilas Andriukaitis, Seimo kanceliarijos Teisės departamento Valstybinės teisės skyriaus vyresnieji patarėjai Edvinas Mušinskis ir Pranas Žukauskas.

KT posėdyje dalyvauja suinteresuoti asmenys – Seimo nariai L.Karalius ir A.Sacharukas bei jų atstovai advokatai Saulius Žentelis ir Vygantas Barkauskas.

L.Karalius kaltinamas šių metų pradžioje be pateisinamos priežasties praleidęs daug Seimo posėdžių, nes tuo metu keliavo po egzotiškas šalis, taip pat melavimu Seimui, savo balsavimo kortelės palikimu A.Sacharukui. Pastarasis kaltinamas L.Karaliaus kortelės neteisėtu panaudojimu, oficialių dokumentų klastojimu, melu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių