Konservatorių papiktino ilgos G.Kirkilo atostogos

Pirmadienį prasidėjo mėnesį truksiančios premjero Gedimino Kirkilo atostogos, kurios sukėlė konservatoriaus Jurgio Razmos pasipiktinimą.

Premjerui atostogaujant, nebus rengiami Vyriausybės posėdžiai.

Anot Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnės pavaduotojo J.Razmos, tokiu sudėtingu šaliai laikotarpiu Vyriausybės vadovas negali leisti sau tiek ilgai poilsiauti.

„Ankstesniais, daug ramesniais metais, kai padėtis šalyje nereikalavo skubių politinių sprendimų, ministrai pirmininkai ir vyriausybės apsiribodavo dviejų savaičių trukmės atostogomis. Pasitraukęs atostogų, premjeras palieka nuošalyje sudėtingas energetikos, naujojo biudžeto formavimo, aukštojo mokslo, netramdomos infliacijos ir kitas svarbias žmonėms problemas. Akivaizdu, kad pavaduojantis premjerą ministras jokių esminių sprendimų neinicijuos ir nesiims", - išplatintame pareiškime teigia J.Razma.

Seimo nariui kyla klausimas, kad „gal taip elgdamasis ministras pirmininkas nori išvengti tiesioginės akistatos su rugpjūčio pradžioje protesto akciją paskelbusiais žemdirbiais bei apie aktyvias akcijas kalbančiais vežėjais, nesulaukiančiais jokios Vyriausybės reakcijos į neregėtą degalų kainų augimą?"

Be to, konservatoriui užkliuvo ir neaiškus G.Kirkilo statusas Pekino olimpinėse žaidynėse.

„Kadangi vykstama atostogų metu - tai lyg ir privati turistinė kelionė. Kita vertus, girdėti, kad G.Kirkilas bus oficialios Lietuvos delegacijos vadovas. Kas slypi po šiuo dviprasmiškumu? Ar galimybė kompensuoti privačios kelionės transporto išlaidas, ar, išvengus gilesnės politinės diskusijos dėl oficialios Lietuvos vadovų kelionės, bandyti tai maskuoti prisidengiant atostogaujančiojo statusu?" - klausia J.Razma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių