Konservatorių iždą papildys 600 tūkst. Lt, socdemų - 400 tūkst. Lt

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) penktadienį partijoms paskirsčius antrojo pusmečio dotaciją ir kompensacijas už šiemet vykusius rinkimus daugiausiai lėšų gauna konservatoriai.

Iš viso partijoms penktadienį paskirstyta 2,7 mln. litų, iš kurių pusė sumos - pagal pastarųjų Seimo, Europos Parlamento ir savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus proporcingai apskaičiuota dotacija, kita pusė - kompensuota dalis savivaldybių tarybų rinkimų bei rinkimų į Seimą vienmandatėse Marijampolės ir Danės apygardose išlaidų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iždas pasipildys per 609 tūkst. litų, iš kurių per 380 tūkst. litų sudaro dotacija, per 261 tūkst. litų - kompensacija už rinkimų išlaidas.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) iš viso gaus per 445 tūkst. litų, iš jų per 238 tūkst. litų sudaro biudžeto dotacija, per 207 tūkst. litų - kompensacijos už rinkimus. LSDP būtų pretendavusi į 880 litų didesnę kompensaciją, tačiau Jurbarko rajono savivaldybės kandidatų sąrašą pripažinus šiurkščiai pažeidus rinkimų finansavimo tvarką, kompensacija už rinkimų išlaidas šiame rajone neskirta.

Per 348 tūkst. litų gaus Liberalų sąjūdis, iš šios sumos per 99 tūkst. litų sudaro dotacija, per 249 tūkst. litų - kompensacija už rinkimų išlaidas.

Darbo partijos iždas iš viso turėtų pasipildyti apie 300 tūkst. litų. Partija gaus per 241 tūkst. litų, iš jų per 96 tūkst. litų - dotacija, per 144 tūkst. litų - kompensacija už rinkimus. Be to, į Darbo partijos iždą dar pateks ir už Naujosios sąjungos rinkimų rezultatus paskaičiuotos lėšos - per 47 tūkst. litų dotacija ir per 50 tūkst. litų kompensacija. Prieš kurį laiką Naujoji sąjunga prisijungė prie DP.

Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) gaus per 285 tūkst. litų, iš jų per 99 tūkst. litų sudaro dotacija, per 186 tūkst. litų - kompensacija. Ji būtų 3,3 tūkst. litų didesnė, jei per savivaldos rinkimus šiurkštaus pažeidimo nebūtų padaręs LiCS Kauno mieste kandidatavęs sąrašas.

Partijai "Tvarka ir teisingumas" skirta daugiau kaip 291 tūkst. litų, iš jų 83 tūkst. litų - dotacija, per 177 tūkst. litų - kompensacija už rinkimų išlaidas.
Lietuvos ir lenkų rinkimų akcija gaus daugiau kaip 133 tūkst. litų, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga - 125 tūkst. litų.

Valstybės biudžeto dotacija paskirstoma partijoms, per praėjusius Seimo, Europos Parlamento bei savivaldybių tarybų rinkimus surinkusioms ne mažiau 3 proc. balsų.
Taip pat įstatymas numato, kad rinkimuose ne mažiau 3 proc. rinkėjų balsų surinkusioms partijoms, taip pat jei tokį barjerą įveikia partijos iškeltas kandidatas, ir jei pasibaigus kampanijai nėra likusių skolinių įsipareigojimų, kompensuojama iki 25 proc. kampanijos išlaidų.

Šiemet valstybės biudžete politinėms partijoms iš viso skirta beveik 5,5 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

none

none portretas
seniai laikas is viso nemoketi musu visu pinigu toms interesu konfliktuose paskendusioms grupuotems, kurios, ikvepimo pagautos, save skambiai vadina "partijomis". tai yra lobistines organizacijos, su neskaidria buhalterija, be jokios misijos ir vizijos, tikrai ne politiniu paziuru ar isitikinimu bendrumas juos suveda po tomis veliavomis. manau, kad is ju paciu ir tiktai is ju paciu kisenes ir turi buti finansuojama ta veikla.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių