Konservatorių etikos sargai S.Stomą dėl ryšių su mergina išteisino

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos etikos komisija penktadienį priėmė sprendimą dėl frakcijos kolegos Sauliaus Stomos elgesio: dėl ryšių su jauna mergina parlamentaras išteisintas, dėl kalbų apie kolegas - supeiktas.

Komisijos narė Danutė Bekintienė pateikė atskirąją nuomonę, kurioje S.Stomos elgesį smerkia ir siūlo jam pačiam apsvarstyti, ar likti konservatorių frakcijoje.

Etikos sargų akiratyje S.Stoma atsidūrė, kai pramoginė televizijos laida parodė slapta filmuotą medžiagą, iš kurios galima suprasti, jog jauną merginą, su kuria susipažino internete, Seimo narys žada įdarbinti padėjėja, tačiau prieš tai siūlo jai nuvažiuoti prie jūros savaitgaliui „bandomajam laikotarpiui“. Pats parlamentaras tvirtino, jog slapta filmuota medžiaga buvo pateikta iškarpyta, o pokalbiai apie įdarbinimą buvo išprovokuoti.

„Komisija nusprendė nevertinti S.Stomos santykių su Rūta Mikolaityte, pažymėti, kad prodiuserio Sauliaus Bartkaus pateikta medžiaga neįrodo, kad S.Stoma siūlė įdarbinti R.Mikolaitytę už artimesnį bendravimą. Kaip buvo nustatyta tyrimo metu, per pusantro mėnesio trukusį bendravimą S.Stoma įdarbino kitą padėjėją, vieną žmogų atleido Kaune, kitą įdarbino, bet ne tą R.Mikolaitytę“, - komisijos sprendimą žurnalistams penktadienį pranešė jos pirmininkas Vaidotas Bacevičius.

Anot jo, slapta filmuotų pokalbių suvestinės esą parodę, jog kalbas apie įdarbinimą provokavo mergina, ji esą pirma pradėjo laidyti ir užuominas apie kelionę prie jūros. „Iš tų pokalbių išklotinių, kai jas nagrinėji, matosi, kad ji dažniau užveda kalbą apie darbą, jis atsakinėja, ir kad prie jūros jis siūlęs, tai ji tokias užuominas, kad seniai buvo prie jūros, labai norėtų. Tai asmeniniai jų dalykai, ir jie pasilieka jiems, mes jų nevertinam“, - sakė V.Bacevičius.

Tačiau komisija neetiškais pripažino S.Stomos pasisakymus apie partijos narius, samprotavimus apie savo politiko karjerą. „Vienu punktu mes pripažinom, kad S.Stomos pasisakymai apie TS-LKD ir jos narius yra neetiški, ten buvo daug jo pasakymų, ir jo politinės pažiūros, vertybinės orientacijos, kad jis iš vienos partijos atėjo į kitą, kad čia nepopuliaru, bet čia duos apygardą, tuo aspektu mes pasmerkėm, tai ir lengvabūdiška, ir negražu“, - sakė V.Bacevičius.

Taip pat komisija nusprendė, kad nėra įrodymų, kurie patvirtintų S.Bartkaus teiginius, esą pats S.Stoma pasiūlęs padėjėja įdarbinti jų žurnalistę, kuri esą rengtų palankius parlamentarui reportažus.

Penktadienį sprendimą priėmę konservatorių frakcijos etikos sargai nesiūlo S.Stomos šalinti iš frakcijos, tik susipažinti su priimta išvada ir palikti frakcijai klausimą spręsti pačiai.

Pats S.Stoma penktadienį priimto sprendimo sakė nenorintis komentuoti, tik pasakė, kad jis „priimtas objektyvus“.

S.Stomos nuotykius su jauna mergina ėmėsi tirti ir Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK). Praėjusią savaitę už uždarų durų išklausiusi parlamentarą, sprendimą komisija žada priimti kitame posėdyje.

Tuomet po Seimo etikos sargų posėdžio S.Stoma sakė apgailestaujantis, kad buvo „taip lengvai suvedžiotas“, bet sakė neteisėtų veiksmų nepadaręs.

„Tų dalykų, kuriais esu apkaltintas, visas tas, kas pateikta, to tikrai nepatvirtina, todėl tikiuosi, kad bus protingas komisijos sprendimas. Žinoma, kad pabarimo tikrai nusipelniau už nesantūrumą ir apgailestauju, kad taip leidausi lengvai vedžiojamas už nosies, bet tikrai nesu padaręs jokio neteisėto veiksmo“, - žurnalistams tuomet sakė parlamentaras.

TS-LKD Priežiūros komitetas yra sustabdęs S.Stomos narystę partijoje.
Dėl galimai pažeisto asmens privatumo S. Stoma kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, tačiau ši prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą atmetė ir pasiūlė pačiam kreiptis į teismą. Šį prokuratūros sprendimą nepradėti tyrimo S. Stoma patvirtino apskundęs Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui.


Šiame straipsnyje: Saulius Stoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

V.

V. portretas
SENAS PIRDYLA,,,NEI TEN PAS JI STOVETU NE KA.

as

as portretas
net vidurius is dziaugsmo man susuko

juokinga

juokinga portretas
esmė ne išteisinime ar pasmerkime,bet Stomos įdingame požiūryjeį į seimo nario, EP darbo tikslą ir metodus,nejautimą skirtumo tarp kartų ir negebėjimo parodyti atsitiktiniuose pokalbiuose pagarbos savo vaikų motinai.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių