Konservatoriai neskuba vertinti K.Uokos (papildyta)

Valdančioji Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kol kas neskuba vertinti savo nario Kazimiero Uokos galimai neteisėtų veiksmų.

Maišto nuotaikos

Antradienį ryte įvykusiame didžiausios Seime TS-LKD frakcijos posėdyje nebuvo keliamas klausimas dėl K.Uokos elgesio per praėjusį šeštadienį Vilniuje surengtas pirmąsias seksualinių mažumų eitynes Vilniuje. Šis parlamentaras kartu su Tvarkos ir teisingumo frakcijos nariu Petras Gražulis kaltinamas riaušių bei neramumų kurstymu ir pasipriešinimu teisėsaugos pareigūnams.

"Šįkart neaptarinėjome. Gal būsimuose posėdžiuose. Paprašysiu iš policijos visos medžiagos. Kai gausime, tada ir galėsime ją frakcijos posėdyje aptarti, įvertinti", - portalui sakė TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

K.Uoka pirmadienį prabilo apie galimą TS-LKD skilimą, nes esą dabartinė konservatorių vadovybė nesilaiko savo įsipareigojimų, duotų 2007 metais, kai su šia partija jungėsi Lietuvių tautininkų sąjunga, vadovaujama Gintaro Songailos. Pasak šiai sąjungai priklausiusio K.Uokos, prieš trejus metus TS-LKD vadovai žadėjo neleisti Vilniuje rengti gėjų eitynių, tačiau šiemet neva sulaužė šį pažadą, nes sostinės valdžią kontroliuojantys konservatoriai išdavė tokį leidimą.

K.Uoka teigė, kad toks pažadų nesilaikymas "atriša mums rankas elgtis laisvai". Jis leido suprasti, kad tautininkai gali svarstyti klausimą dėl atskilimo nuo TS-LKD.

"Nieko negirdėjau apie jokius panašius grasinimus", - antradienį ryte sakė J.Razma. Jo nuomone, gąsdinimai dėl galimo TS-LKD skilimo "yra perdėti".

Be K.Uokos ir G.Songailos 45 narius vienijančioje TS-LKD frakcijoje Seime yra dar mažiausiai du-trys vadinamieji radikalai, galintys paremti tautininkų atskilimą.

Bent kelių narių atskilimas būtų skausmingas valdančiajai keturių centro dešinės partijų koalicijai, turinčiai vos 70 Seimo narių iš 141.

K.Uokos grasinimai Vilniaus merui kelia šypseną

Portalo paklaustas, kaip vertina partijos kolegos K.Uogos pareiškimus, Vilniaus meras Vilius Navickas ėmė juoktis.

„Niekaip nevertinu. Žinote, partijos kolegų viešai nekomentuoju, mes pasišnekėsime patys“, - sakė V.Navickas.

Anot sostinės vadovo, K.Uokos ir P.Gražulio išsišokimus derėtų vertinti kur kas ramiau. „Nemanau, kad tam reikia skirti tiek daug dėmesio“, - pridūrė V.Navickas.

Į klausimą, ar bus siūloma suspenduoti K.Uokos narystę partijoje ar jį apskritai pašalinti, pašnekovas neatsakė.


Šiame straipsnyje: uokaGėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių