Konservatoriai nenori kastis po R.Ačo kėde

Konservatoriai nerodo iniciatyvos iš Raseinių rajono mero kėdės versti „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovo, buvusio Seimo nario Remigijaus Ačo.

Todėl vietinių ūkininkų sukeltas maištas prieš šį politiką bent kol kas nesibaigs mero pakeitimu Raseiniuose.

Sekmadienį vyko Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Raseinių skyriaus visuotinis susirinkimas. Tikėtasi, kad jame bus apsvarstytas šios partijos darbas dabar rajoną valdančioje koalicijoje, kuri praėjusį pavasarį iškėlė R.Ačą į merus, ir siūlymai nutraukti bendradarbiavimą su „Tvarka ir teisingumu“ bei prisijungti prie dabartinės opozicijos, tokiu būdu inicijuojant naują valdančiąją koaliciją.

Tačiau konservatorių atstovas, Raseinių vicemeras Sigitas Vaičius portalui tvirtino, jog susirinkime nebuvo keliamas klausimas dėl mero vertimo ir naujos koalicijos formavimo.

„To klausimo nebuvo darbotvarkėje. Paties susirinkimo metu lyg ir buvo užuominų, jog reikėtų tai pasvarstyti ir galbūt radikaliai spręsti, bet jos nesulaukė pritarimo. Turime tik kokius porą radikalų, kurie pasisakytų už tai, likusieji – prieš“, - kalbėjo S.Vaičius.

„Po šio susirinkimo laikoma, kad TS-LKD tenkina padėtis, susiformavusi rajone, taip pat valdančiosios koalicijos sudėtis bei jos darbas“, - pridūrė vicemeras.

Raseinius valdo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos, TS-LKD ir vietinio visuomeninio judėjimo „Rasai“ sudaryta koalicija. Ji turi 14 vietų Raseinių taryboje iš 25. „Tvarka ir teisingumas“bei „Rasai“ turi po 6 mandatus taryboje, TS-LKD – 2.

Opozicijoje yra 5 socialdemokratai, 4 Darbo partijos ir 2 judėjimo „Teisingas sprendimas“ atstovai – iš viso 11 savivaldybės tarybos narių.

Opozicijai pavyktų perimti valdžią Raseiniuose ir nuversti R.Ačą, jeigu prie jos prisijungtų bent du dabartinės valdančiosios koalicijos atstovai – lygiai tiek, kiek vietų taryboje turi TS-LKD.

Kalbas apie galimą Raseinių mero pakeitimą paskatino vietinių ūkininkų prieš kelias savaites pradėti protestai prieš R.Ačą. Ūkininkai kaltina jį politiškai ištikimųjų protegavimu ir neefektyviu rajono valdymu.

Kelios vietinius ūkininkus vienijančios organizacijos pagrasino pradėti rengti Raseiniuose dideles protesto akcijas, kuriose būtų pasisakyta prieš, pasak jų, netinkamą R.Ačo veiklą.

Lietuvos ūkininkų sąjungos Raseinių skyrius, Raseinių krašto žemės ir miško savininkų asociacija bei Raseinių rajono kaimo bendruomenės grupė „Raseinių krašto bendrija“ priėmė rezoliuciją, adresuotą Prezidentei Daliai Grybauskaitei, žemės ūkio ministrui Kaziui Starkevičiui, Raseiniuose išrinktam Seimo nariui Edmundui Jonylai bei kitiems pareigūnams. Rezoliucijoje teigiama, kad vietinės organizacijos yra pasipiktinusios R.Ačo vadovaujamos Raseinių rajono savivaldybės vykdoma politika, nukreipta prieš šios savivaldybės administracijos Kaimo reikalų skyrių bei jo vedėją Arvydą Žukauską.

„Po savivaldos rinkimų, keičiantis merų tarnyboms, savivaldybių administracijoje dirbantys žmonės visada gauna atleidimo iš darbo lapelius, bet darbuotojai ir toliau dirba savo darbą žinodami pertvarkymo rezultatus. Tačiau Raseinių rajono savivaldybėje, atėjus į mero postą R.Ačui ir jo komandai, darbuotojai yra įbauginti pertvarkos pasekmėmis, bijo išreikšti savo nuomonę, nes gali netekti savo darbo. Taip gali atsitikti ir su Raseinių rajono savivaldybės administracijos Kaimo reikalų skyriaus vedėju ir šiame skyriuje dirbančiais žmonėmis“, - teigiama rezoliucijoje.

Anot jos, Kaimo reikalų skyrius „dirba nepriekaištingai su visomis kaimiškomis visuomeninėmis organizacijomis, ūkininkais“. „Todėl mums nereikalingi mero statytiniai, bet reikalingi kompetetingi, savo darbą išmanantys Kaimo reikalų skyriaus darbuotojai“, - pabrėžiama dokumente.

Raseinių ūkininkų visuomeninės organizacijos reiškia nepasitenkinimą ir tuo, kad R.Ačas esą varžo jų veiklą, neįsiklausoma į jų reiškiamą nuomonę.

Jeigu bus tęsiama tokia politika, pagrasinta, anot rezoliucijos, „rengti protesto akcijas“.

Raseinių rajono meras tvirtino esąs tvirtai remiamas taryboje susiformavusios daugumos. „Turiu mandatą imtis efektyvių pertvarkų“, - sakė R.Ačas. Todėl jis pareiškė nesibaiminąs „politikavimo“.


Šiame straipsnyje: Remigijus AčasRaseinių meras

NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
UŽ TVARKA IR TEISINGUMA-SEKMES TAU MERE.

PK

PK portretas
nekeista, kad asmenys, kurie užėmė postus ne pagal kvalifikaciją piktinasi, kai rajono vadovas gerb. R. Ačas imasi pertvarkų. Šiuo momentu itin aktyviai kalbama apie numatomą biudžeto deficito balansavimą ir jei viešajame sektoriuje galima dirbti efektyviau su mažesniais kaštais - tokios idėjos tik sveikintinos. Tą, panašu, puikiai supranta ir kiti į Raseinių rajono tarybą išrinkti politikai, kurie nereiškia nepasitikėjimo meru. Tikiu, kad jei partijos Tvarka ir teisingumas atstovai turėtų gausesnes pajėgas tiek savivaldybėse, tiek Seime, neabejotinai būtų rasta daugiau tokių būdų mažinti išlaidas, nepaliečiant pažeidžiamiausių visuomenės sluoksnių

Antanas

Antanas portretas
Grb. ,Mere, Jūs gavote mandatą valdyti rajoną tai tą ir darykite, neklausydamas aimanuojančių. Verkiančių visada buvo ir bus. Partijos Tvarka ir teisingumas atstovai tarybose nori tik gero eiliniams žmonėms. Sėkmės, Mere!
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių