Komisija prokurorų prašo pateikti vaiko paėmimo Garliavoje įrašą

Seimo komisija dėl „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės neliečiamybės prokurorų prašo pateikti vaiko paėmimo vaizdo įrašą, o į Seimą kreipsis su prašymu savaitei pratęsti jos darbo laiką.

Komisija iki pirmadienio, kovo 25 dienos, Seimo nutarimu įpareigota parengti rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo narės N.Venckienės laisvę.

„Komisijos sprendimas buvo priimtas, kad mes dar kartą kreipsimės į Generalinę prokuratūrą, kad iki pirmadienio dienos pabaigos pateiktų būtent konkrečią gegužės 17 dienos vaiko paėmimo iš N.Venckienės namų vaizdo medžiagą“, - po komisijos posėdžio žurnalistams sakė jos pirmininkas socialdemokratas Vytautas Saulis.

„Jūs patys matote, kad iškilus papildomiems klausimams mes to darbo nebaigsime ir antradienį plenarinio posėdžio metu paprašysime pratęsti tą terminą. Savaitę tikrai paprašysime pratęsti darbą“, - kalbėjo komisijos vadovas.

Trečiadienį komisija išklausė N.Venckienės paaiškinimus. Parlamentarė ir buvusi teisėja tvirtino nepadariusi veikų, kuriomis kaltinama, tikino, jog jos nekaltumą įrodytų vaiko paėmimo operacijos įrašas.

Prokurorai komisijai praėjusią savaitę atsisakė pateikti šį įrašą, motyvuodami, jog jame - nukentėjęs mažametis asmuo, ir tokia medžiaga neviešinama. Komisijos nariai galėjo susipažinti tik su to vaizdo įrašo aprašu. Su juo susipažino du komisijos nariai - pirmininkas V.Saulis ir liberalė Dalia Kuodytė.

„D.Valys (generalinis prokuroras - BNS) sako, kad aš padariau nusikaltimus, aš sakau, kad D.Valys mane šmeižia, aš L.Stankūnaitės nespardžiau, nekandžiojau. Aš sakau tiesą, ar jis sako tiesą, gali patvirtinti tik vaizdo įrašas“, - trečiadienį komisijos posėdyje sakė N.Venckienė.

„D.Valys jus laiko kvailais, nepateikdamas to vaizdo įrašo, (...) tai visiškas melas, kad jie to įrašo negali pateikti“, - kalbėjo parlamentarė.

„Jeigu jums pateiktų tą vaizdo įrašą, jūs kiekvienas pakrauptumėt. Jokių nusikaltimų aš nepadariau, D.Valio rašyti išrašai - jo paties interpretacija, įrašas slepiamas, nes nusikaltimus padarė kiti asmenys“, - kalbėjo N.Venckienė.

Komisijos narių klausiama, kodėl laikė mergaitę prieš langą pareigūnams veržiantis į namą, kodėl neatrakino durų, N.Venckienė tiesiai į šiuos klausimus neatsakė.

„Visiškai aiškiai matosi, kaip mergaitė pastatyta prieš duris - jūs ją laikote apsikabinusi. Ar verčiant vaiką žiūrėti visą tą fantasmagoriją nėra psichologinė prievarta vaiko atžvilgiu?“ - klausė Seimo narė D.Kuodytė. Konservatorius Antanas Matulas savo ruožtu teiravosi, kodėl teisėja neatrakino durų, žinodama, jog pareigūnai turi teisę panaudoti priemones įeidami į namą vykdant teismo sprendimą.

„Kiekvienas mato iš savo varpinės, aš manau, kad aš tą vaiką nuo prievartos turėjau ginti, vienintelė galimybė vaiką perduoti buvo prievarta vaiką išmesti iš namų“, - sakė N.Venckienė.

Kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, „Drąsos kelio“ partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras Darius Valys iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N.Venckienei pateikti įtarimus.

Pasak D.Valio, įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Konstitucija ir Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Jei rezoliucijos projekte siūloma leisti Seimo narį traukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, tokiai rezoliucijai priimti reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo Drąsiaus Kedžio sesuo N.Venckienė, perduoti motinai. 2012 metų balandį Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti šį sprendimą.

Teismo sprendimas įvykdytas 2012 metų gegužės 17-ąją. Tuomet panaudojus dideles policijos pajėgas mergaitė paimta iš tetos namų Garliavoje ir perduota motinai. Jos abi tebesaugomos valstybės, judviejų gyvenamoji vieta slepiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNIETE

KAUNIETE portretas
Kiek galima tyciotis is zmogaus kuris norejo apginti maza mergaite. Kam tarnauja musu teisejai jei jiems taip butinai norisi susidorot su NERINGA.kIEK TESIS SIOS PATYCIOS IS ZMOGAUS KURIS SAVO KARJERA SEIMOS RAMYBE PAAUKOJO KAD NEBUTU ISNAUDOJAMA MERGAITE.Kodel neparodoma vaizdo irasas .kas issigando del savo kailio.Nejaugi musu vyriausybeje neatsiras drasiu zmoniu kurie pades iskrypelius ivieta. SEKMES NERINGAI

1-am

1-am portretas
Jūsų ir kitų dorų piliečių širdies skausmui,tokių neatsiras.Buvo paaukota mergaitė, paaukos ir Neringą.Viskas vystosi pagal "planą"-skubos tvarka,kad tik greičiau uždėtų "nepaklusniajai" antrankius.Iš komisijos nesitikiu nieko,mano nuomone, jie padarys taip,kaip bus nurodyta"pūlinių".

jei ji galejo

jei ji galejo  portretas
pradzioje apkvailinti tiek zmoniu ,kurie baigia jau atsikvoseti,bet seimunai dar ne,vadinasi jie kvailesni net uz patvorio violetinius,o mes vis renkam i valdzia tokius asilus,kad vestu mus i issvajota rytoju.tie kurie uztars venckiene,del imuniteto,galiu uztikrinti ,vieta sekanciuose rinkimuose gales uzsiimti venckienes patvory.
VISI KOMENTARAI 82

Galerijos

Daugiau straipsnių