K.Masiulį komisijoje dėl N.Venckienės imuniteto pakeis M.Adomėnas

Opozicinės Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Kęstutis Masiulis pasitraukė iš laikinosios Seimo komisijos, sprendžiančios dėl parlamentarės Neringos Venckienės teisinio imuniteto panaikinimo.

Jo vietą užėmė frakcijos kolega Mantas Adomėnas.

Tokiam Seimo nutarimo pakeitimui ketvirtadienį pritarė parlamentas. Už jį balsavo 88 parlamentarai, prieš buvo du, šeši susilaikė.

„Savaitei turiu išvažiuoti į komandiruotę, o per tą savaitę komisija privalo pateikti savo išvadą. Aišku, ir be manęs būtų kvorumas, bet nenoriu, kad frakcijos pozicija būtų susilpninta, todėl siūlau vietoj savęs į komisiją M. Adomėną“, - ketvirtadienį BNS sakė K. Masiulis.

K. Masiulis tvirtino, kad M. Adomėnui nekils kliūčių dirbti komisijoje, nors jis nedalyvavo visuose posėdžiuose.

„Neabejoju, kad jis yra įsigilinęs į šią situaciją, girdėjo generalinio prokuroro teikimą“, - svarstė konservatorius.

Komisijos sudėtį tvirtina Seimas.

Komisija iki kovo 25 dienos turi parengti rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo narės N.Venckienės laisvę.

Kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, „Drąsos kelio“ partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras Darius Valys iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N. Venckienei pateikti įtarimus.

Pasak D. Valio, įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Konstitucija ir Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Jei rezoliucijos projekte siūloma leisti Seimo narį traukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, tokiai rezoliucijai priimti reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir L. Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo Drąsiaus Kedžio sesuo N. Venckienė, perduoti motinai. 2012 metų balandį Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti šį sprendimą.

Teismo sprendimas įvykdytas 2012 metų gegužės 17-ąją. Tuomet panaudojus dideles policijos pajėgas mergaitė paimta iš tetos namų Garliavoje ir perduota motinai. Jos abi tebesaugomos valstybės, judviejų gyvenamoji vieta slepiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
tai ko aplamai masiuli lindai į tą komisiją ,jei nenori savų teisti ,konservatoriai tik rėkauja apie dorybes ,bet apsivalyti sunkiai jiems sekasi ,,,kad eilinį kartą nubėsi į krūmus , reitingai konsevatoriams tikrai nepakils ..sėkmės stovėti po medžiu ,.

lokaut

lokaut portretas
Masiuli baik stovėti po medžiu.... pamatė kad šudas iš prokūraturos lenda, tai nusprendė išlaikyti gražu veidą ir dingti....

klausimelis

klausimelis portretas
gal kas zino, kada violetiniai dirbti tautos labui prades? ar tik raudas apie mergaite raudos?
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių