Klaipėdietė įtariama bendrininkavusi su Maskvos metro sprogdintojais

Valstybės saugumo departamentas ir Generalinė prokuratūra aiškinasi, ar tarp mirtininkių, kovo 29 dieną susisprogdinusių Maskvos metro, galėjo būti ir jauna lietuvė.

Terorizmu įtariama mergina suimta, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Sprogimo Maskvos metro išvakarėse Vilniaus oro uoste buvo sulaikyta 20-metė klaipėdietė Eglė.

Merginos bagaže aptikta keistų radinių - duomenų apie sprogdinimo mechanizmus, jų naudojimą, Maskvos metro schemų.

Valstybės saugumo departamento agentai klaipėdietę užkalbino, kai ji jau buvo įsigijusi bilietą skristi į Maskvą ir Vilniaus oro uosto tarnyboms pateikusi savo asmens dokumentus su Rusijos viza.

Eglė į saugumo ir kitų specialiųjų tarnybų akiratį buvo patekusi jau anksčiau - įtarimų sukėlė atkaklūs jos bandymai gauti Rusijos vizą.

Keliskart jos prašiusi, bet nieko nepešusi mergina nudžiugo, kai šių metų kovą Rusijos ambasados darbuotojai prašymą patenkino.

Tačiau žengdama į Vilniaus oro uostą Eglė nežinojo, kad Rusijos viza jai buvo suteikta vykdant bendrą Rusijos ir Lietuvos specialiųjų tarnybų kovos su terorizmu operaciją.

Dviejų valstybių saugumiečiai, gavę operatyvinių duomenų, kurį laiką akylai stebėjo kiekvieną šios merginos žingsnį. Iš anksto buvo susitarta ir dėl bendrų veiksmų.

Kodėl specialiųjų tarnybų stebimą klaipėdietę buvo nuspręsta sulaikyti Lietuvoje, o ne Rusijoje, tyrėjai neatskleidžia.

Šiuo metu Eglė yra suimta - jai pareikšti įtarimai dėl galimo bendrininkavimo ir kitų nusikalstamų ryšių su teroro išpuolių rengėjais bei vykdytojais.

Sekdami merginą pareigūnai jau turėjo duomenų apie jos asmenybę, galimus įtartinus santykius.

Kai kurie Eglės draugai kaukaziečiai yra žinomi saugumo darbuotojams.

"Lietuvos ryto" žiniomis, sulaikytoji neslepia artimai bendravusi su kai kuriais šalyje ir užsienyje gyvenančiais išeiviais iš Šiaurės Kaukazo, prisipažįsta palaikiusi su jais ryšius internetu.


Šiame straipsnyje: maskvos metro

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių