Klaipėda ir uostas laukia uraganinio vėjo

Stiprėjantis vėjas iki sekmadienio pietų klaipėdiečių gyvenimo nesutrikdė, keltai, leidžiantys susisiekti su Kuršių nerija, dar plaukia. 

Sekmadienio vidurdienį, sinoptikų duomenimis, Klaipėdoje pūtė 19-23 metrų per sekundę pietvakarių vėjas. Uostamiesčiui tai jokia naujiena. Smiltynės perkėlos keltai dar plaukė, nors, pasak dispečerės, atsargiai. Kai vėjo greitis viršys 27 metrus per sekundę, greičiausiai, keltai nebeplauks. 

Mieste nepatogumų ar nelaimių dėl stipraus vėjo išvengta. Tik šeštadienį ugniagesiai buvo iškviesti dėl nuplyšusios skardos nuo Kretingos ir Priestotės gatves jungiančio pėsčiųjų tilto. 

Sekmadienį iki pietų įplaukimo į uostą laukė trys laivai. Kaip sakė uosto kapitono pavaduotojas Arvydas Narmontas, šeštadienį vienam konteinerius gabenančiam laivui pasiūlyta įplaukti, tačiau kapitonas atsisakė rizikuoti ir kilo laukti ramesnio oro už uosto vartų. Reide laukia trys laivai. 

Sinoptikai prognozuoja, kad į pavakarę vėjas stiprės ir naktį gali pasiekti uraganinį lygį. Manoma, kad apie vidurnaktį vakarų vėjas gali siekti 33-35 metrus per sekundę. Paryčiais jis turėtų suktis į šiaurės vakarus ir rimti.

Sekmadienį uosto krantines bei jūrines įmones apžiūrėjo uosto priežiūros inspektoriai, visos krovos įmonės bei laivų kapitonai perspėti. Vilkikai pasirengę suteikti pagalbą. 

„Esame, kaip visada, pasirengę sutikti stichiją, panašu, kad šį kartą vėjas bus stipresnis, nei įprasta, bet tikimės, kad naktį išgyvensime be nelaimių. Prie stipriausius vėjus pasitinkančių pirmosios, antrosios, trečiosios ir ketvirtosios krantinių laivų nėra“, - teigė A.Narmontas.


Šiame straipsnyje: audra

NAUJAUSI KOMENTARAI

arunas

arunas portretas
Koks čia vėjas?

hmm

hmm portretas
tikrai koks cia vejas? Kai namie sedi ir telika ziuri, tai ka gali matyti pro langa?

bitė

bitė portretas
išneškit subines į pajūrį tada pamatysit kas per vėjas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių