K.Komskis ragina Seimo pirmininkę jo atsiprašyti

Parlamentaras Kęstas Komskis prašo Seimo pirmininkės viešai paneigti jos praėjusią savaitę paskelbtus įtarimus dėl jo sąsajų su nusikalstama veika (kontrabanda).

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas taip pat prašo jos pripažinti paskleidus netiesą bei suklaidinus visuomenę. K.Komskis savo rašte nurodo, jog jei Seimo pirmininkė to nepadarysianti, jis pasinaudosiąs teise įžeistą savo garbę ir orumą ginti visomis įstatymo numatytomis galimybėmis.

Kreipimesi į Seimo pirmininkę rašoma, kad pastaruoju metu žiniasklaida, įvairių tarnybų atstovai bei kai kurie Seimo nariai apie K.Komskio dalyvavimą darant baudžiamojo įstatymo uždraustą nusikalstamą veiką - kontrabandą - ir sąsajas su šią veiką vykdančiais asmenimis kalba remdamiesi svarbių komitetų pirmininkų A. Anušausko ir S.Šedbaro viešai išsakytomis užuominomis, tačiau ne faktais, bei Seimo pirmininkės paskelbtu kreipimusi į Opoziciją, kuriame išreiškiamos abejonės dėl K. Komskio tinkamumo eiti Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas.

Kaip to priežastis Seimo Pirmininkė nurodė būtent galimas K.Komskio sąsajas su minėta nusikalstama veika.

„Aš šią informaciją kategoriškai laikau neatininkančia tiesos, šmeižiančia ir įžeidžiančia mano garbę ir orumą. Siekdamas, kad būtų paneigtas viešoje erdvėje skleidžiamas šmeižtas, kreipiausi į specialiųjų tarnybų vadovus prašydamas pateikti jų vadovaujamų įstaigų turimą oficialią informaciją apie mano (ar mano šeimos narių) dalyvavimą darant nusikalstamą veiką (kontrabandą) ar sąsajas su šią nusikalstamą veiką darančiais asmenimis. Esu įsitikinęs, kad pastarosios jokių konkrečių faktų apie mane neturi. Remiuosi ir prieš pusmetį gautu leidimu dirbti su įslaptinta informacija. Jūs žinote, kad jis išduodamas tik įvykdžius atitinkamų institucijų patikras,“ - savo kreipimesi į Seimo pirmininkę I.Degutienę dėsto K. Komskis.

Seimo narys atkreipia dėmesį, jog savo pasitikėjimą juo oficialiai pareiškė visos opozicinės Seimo frakcijos. O Seimo pirmininkę ateityje kviečia nesivelti į nešvarius politikavimus, bandant nepagrįstai kaltinti vienus ar kitus Seimo narius ar politines partijas, nes toks elgesys esą nedaro garbės nei Seimo Pirmininkei, nei Seimui kaip institucijai.


Šiame straipsnyje: komskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių