K.Komskis nebenori viešai aiškintis santykių su I.Degutiene

Antikorupcijos komisijos pirmininkas opozicinės Tvarkos ir teisingumo partijos narys Kęstas Komskis atsiėmė Seimo etikos sargams pateiktą skundą dėl parlamento vadovės konservatorės Irenos Degutienės pareiškimų apie jį.

Netikėtai atsiėmė pareiškimą

Trečiadienį I.Degutienė ir K.Komskis atvyko dalyvauti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) posėdyje, kuriame turėjo būti svarstomas Antikorupcijos komisijos vadovo skundas. Šį parlamentarą papiktino I.Degutienės pasisakymai, kuriuose ji abejoja K.Komskio nepriekaištinga reputacija, sako nepasitikinti kaip komisijos vadovu ir opoziciją ragina į šį postą skirti kitą atstovą.

Seimo vadovė savo abejones dėl K.Komskio tinkamumo eiti Antikorupcijos komisijos vadovo pareigas argumentavo žiniasklaidos pranešimais, kuriuose buvęs Pagėgių meras K.Komskis siejamas su kontrabanda. I.Degutienė buvo pasirengusi pasiaiškinti Seimo etikos sargams dėl savo pareiškimų.

Tačiau klausimo svarstymas EPK posėdyje užtruko vos kelias minutes. Gavęs žodį K.Komskis pareiškė: „Gal galime atsiimti mano skundą ir mes aptartume šį nesusipratimą neviešai ir atskirai su Seimo pirmininke“.

Pripažino nepažeidusia etikos

I.Degutienė, atrodo, buvo nustebinta tokio įvykių posūkio. „Aš visai priimu šį pasakymą“, - kiek suglumusi pareiškė ji. „Bet mes turime susėsti ir su ponu K.Komskiu, ir su opozicija, ir aptarti, kaip vykdoma parlamentinė veikla, pasikalbėti, ar sąžiningai vykdome Lietuvai duotą žodį dirbti sąžiningai ir dorai“, - pridūrė parlamento vadovė.

EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas konstatavo, kad pareiškėjo skundas atsiimtas, todėl klausimas nebus toliau svarstomas. Tiesa, etikos sargų, rengusių sprendimą šiuo klausimu, vardu kalbėjęs parlamentaras Julius Dautartas informavo, kad „parengtas verdiktas, jog Seimo pirmininkė nepažeidė jokių etikos principų, kadangi kiekvienas Seimo narys yra visiškai laisvas savo sprendimuose“.

„Tik, kaip suprantu, šis mūsų pasiūlymas nebus svarstomas, nes pareiškėjas skundą atsiėmė“, - pasiteiravo J.Dautartas. EPK vadovas atsakė teigiamai.

Politinio vertinimo nekeičia

Išėjusi iš komisijos posėdžio I.Degutienė žurnalistams patvirtino, kad K.Komskio sprendimas atsiimti skundą jai buvo netikėtas. „Bet tai parodo, kad žmogus turbūt nori, kad Antikorupcijos komisija ir visas Seimas dirbtų kuo geriau ir skaidriau“, - vylėsi Seimo vadovė.

Ji teigė norinti su K.Komskiu ir visa opozicija aptarti Antikorupcijos komisijos darbo gerinimą. „Esu už rezultatų pasiekimą, o ne tuščiažodžiavimą“, - sakė I.Degutienė.

Paklausta, ar ji keičia savo nuostatą dėl K.Komskio, Seimo pirmininkė atsakė: „Aš savo žodžių neatsiimu. Aš pateikiau politinį vertinimą ir jo kol kas nekeičiu. Mano požiūrį iš esmės galėtų pakeisti tik atitinkamos teisėsaugos institucijos, kurios galbūt išsklaidytų abejones. Aš turiu teisę teikti politinius, o ne teisinius vertinimus. Tą ir darau“.

Pasitrauks, jeigu opozicija lieps

K.Komskis paaiškino norįs su I.Degutiene ne viešame etikos sargų komisijos posėdyje, bet uždarame pasitarime aptarti neoficialią informaciją, pasiekusią Seimo pirmininkę apie jį, taip pat Antikorupcijos komisijos darbo gerinimo klausimus. „Savo marškinius reikia skalbti uždaroje patalpoje“, - tvirtino jis.

Paklaustas, ar nekeičia savo nuostatos nesitraukti iš Antikorupcijos komisijos vadovų, K.Komskis tvirtino, kad tai padarysiąs tik tuo atveju, jeigu nepasitikėjimą pareikštų jį delegavusios partijos. „Esu deleguotas frakcijos, partijos, opozicijos. Jeigu nors viena grandis pasakys, kad turiu trauktis, aš padarysiu savo sprendimą“, - kalbėjo jis.

K.Komskis pabrėžė jau anksčiau klausęs teisėsaugos institucijų, ar šios turi kokios nors informacijos apie jo galimas sąsajas su kontrabanda. „Jokių teigiamų atsakymų nebuvo pateikta. Jeigu reikės, aš galiu pakartotinai kreiptis, kad teisėsauga vėl pateiktų informaciją“, - kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių