Kitąmet siūloma mokėti ne didesnę kaip 669 litų bedarbio išmoką

Kitais metais maksimali nedarbo išmoka turėtų siekti 669 litus – maždaug 20 litų daugiau nei 2010-2011 metais, kai ji yra 650 litų.

Seimas penktadienį priėmė svarstyti atitinkamas Nedarbo socialinio draudimo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma nustatyti maksimalią 45 proc. draudžiamųjų pajamų dydžio nedarbo socialinio draudimo išmoką.

Nuo kitų metų draudžiamąsias pajamas siūloma grąžinti į prieš krizę buvusį lygį – 1,488 tūkst. litų.

„Tai neteisinga daug uždirbusių, bet netekusių darbo žmonių atžvilgiu“, – priekaištavo socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys Algirdas Sysas pasiūlė atsisakyti nedarbo draudimo įmokų, nes jas mokantys gyventojai neužsidirba „normalių išmokų tam atvejui, jeigu jie netektų darbo“.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko, nedarbo išmokos ribojimas skatins gyventojus ieškotis darbo – sumažins jų finansines paskatas  ilgesnį laiką likti bedarbiais.

Iki 2010 metų nedarbo išmoka siekė 1,041 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
bedarbio ismokos tai yra vagyste . kaip ir darbo birza . turi buti panaikinta darbo birza . darbo pasiulymai skelbiami seniunijose aisku ten ir j reiktu registruoti darbo skelbimus . visiems bedarbiams moketi socialine ismoka , apie tai ar jis dirba arne turetu zinoti dave uzklausima i sodra . turi buti sukurtos darbo vietos atidirbti uz socialines ismokas . vat ir tiek , tokiu budu pinigai skiriami islaikyti darbo birza ( beje kodel nera straipsnio kiek jai skiriama islaikyti ?) butu skiriami darbo vietu kurimui , siuksliu rusiavimas , perdirbimas --- va cia visi kurie nori socialines ismokos ir kompensaciju turetu atidirbti ,. tuo paciu siuskliu isvezimo mokesti reiktu panaikinti ir apmokestint prekes 1% , gautas pajamas naudoti siuksliu isvezimui , rusiavimui , perdirbimui , utelizavimui ,.

sigitas

sigitas portretas
Ne pinigų ,o darbo bedarbiams reikia Duokit meškerę,o ne žuvį...Kurkite darbo vietas Kiek kūrybingų žmonių Lietuvoje .Tik trūksta pagalbos ir paskatinimo... Tiek bedarbių,kad ir tunelį ,galėtų iškasti iki Dainų slėnio Butų Laisvės alėjos pratesimas iki Baršausko gatvės.. Geležinkelio tunelį turime ,praktikos taipogi ,bedarbių apsčiai tik truksta kastuvų ir gero vedlio....

kaka

kaka portretas
o man atrodo kad per didelė laisvė duota verslininkams. galiu iš savo pačios patirties pasakyti, nepatiko kas nors vadovei, nors tu darbą atlikai puikiai be priekaištų, bet jai paprieštaravai ir ji tavim atsikratys. Ir ką tada? dar ir rekomendacijas duoda blogas. Esi žmogus visai sumaltas į miltus, nes yra kerštingas buvės vadovas? pasakykit ką daryti vyresniam žmogui, jei esi atleistas, o įmonės visos ieško jaunų nuo 19 ir dar su didele patirtim:)?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių