Kitąmet gali trūkti pinigų rinkimų dalyvių finansams patikrinti

Kitąmet vyksiančių savivaldybių tarybų rinkimų dalyvių finansines ataskaitas pirmą kartą turėtų patikrinti nepriklausomi auditoriai, tačiau Vyriausybės patvirtintame kitų metų biudžeto projekte nenumatyta lėšų jų paslaugoms apmokėti, teigia Vyriausioji rinkimų komisija.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS sakė, kad komisija teikė Finansų ministerijai paraišką nurodydama, kad reikia maždaug 4 mln. litų už auditorių paslaugas, tačiau dabartiniame biudžeto projekte tų pinigų nėra.

"Rinkimai vyks vasario mėnesį, ir jau artėja laikas, kai tą konkursą reikėtų skelbti, bet kol biudžetas nepatvirtintas, mes nežinome, kiek pinigų galėsime skirti patikrinimams", - teigė VRK pirmininkas.

Pasak jo, auditorius parinkti reikėtų skelbiant konkursą. Jie turėtų patikrinti, ar politinės kompanijos dalyviai pateikė sąžiningas ataskaitas, ar jos atitinka buhalterinės apskaitos reikalavimus.

Planuojama, kad auditoriai turėtų atlikti rinkimų dalyvių politinės kampanijos finansavimo patikrinimą: žiūrėti, ar sutampa aukų ir aukotojų sąrašo ir politinės kampanijos pajamas ir išlaidas pagrindžiančių dokumentų sumos bei tikrins, ar nurodyti duomenys yra teisingi.

Anot Z.Vaigausko, iki šiol šią funkciją atlikusios Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovai skundėsi, kad kandidatų ataskaitų tikrinimas yra jiems labai tolima funkcija.

Iš viso kitų metų biudžeto projekte VRK ketinama skirti 24,697 mln. litų. Iš jų 17 mln. litų ketinama išleisti vasarį vyksiantiems savivaldos rinkimams organizuoti.


Šiame straipsnyje: VRKrinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių