Kitą savaitę šaukiama neeilinė Seimo sesija

Seimo pirmininkei Irenai Degutienei įteikti 47 parlamentarų parašai dėl sesijos rengimo, ji dėl to pasirašė potvarkį, BNS patvirtino jos atstovas Juozas Ruzgys.

Neeilinė sesija vyks sausio 17-19 dienomis. Jos darbotvarkėje - valdančiųjų ir opozicijos siūlomi klausimai. Bendra darbotvarkė sudaryta po to, kai oponuojančios stovyklos abi surinko parašus dėl sesijos šaukimo tomis pačiomis dienomis, tačiau dėl skirtingų klausimų.

Tuomet vienu metu neeilinės Seimo sesijos skirtingais klausimais pageidaujantys Seimo valdantieji ir opozicija sutarė sujungti darbotvarkes ir iš naujo surinkti būtinus parašus dėl neeilinės sesijos sušaukimo.

Neeilinėje sesijoje parlamentui bus pateikti valdančiųjų ir opozicijos siūlomi pataisymai dėl aukštojo mokslo sistemos, nes Konstitucinis Teismas kai kurias Mokslo ir studijų įstatymo nuostatas pripažino prieštaraujančias Konstitucijai, konstatavo atsiradus teisinį vakuumą, kurį nurodė kuo skubiau užpildyti.

Taip pat neeilinės sesijos programoje yra prezidentės veto dėl dviejų laisvųjų ekonominių zonų įstatymo, Viešųjų pirkimų įstatymos pataisos, kiek jos susijusios su politinių partijų pirkiniais, taip pat planuojama kurti laikinąją komisiją „Snoro“ reikalams tirti.


Šiame straipsnyje: Seimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių