Ketinama sutrumpinti leidimų gyventi Lietuvoje išdavimo laiką

Migracijos departamentas leidimus gyventi Lietuvoje turėtų išduoti nebe per šešis, o ne ilgiau kaip per keturis mėnesius.

Tai numatoma ketvirtadienį pateiktame Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisų projekte. Jam Seimas po pateikimo pritarė 67 Seimo nariams balsavus „už“ ir keturiems susilaikius.

„Sutrumpinus prašymų išduoti leidimus gyventi Lietuvos Respublikoje nagrinėjimo terminus, mažės nepasitenkinimo dėl institucijų teikiamų paslaugų“, - teigia projektą rengusi darbo grupė.

Be to, projekte numatyta, kad leidimus gyventi Lietuvoje galės gauti užsieniečiai, turintys teisę atkurti Lietuvos pilietybę, jeigu jie pateikia tai patvirtinančius dokumentus. Tokie asmenys turėtų teisę gauti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje 5 metus.

Projekto autoriai pripažįsta, kad tokiems asmenims būtų nustatytos palankesnės leidimo gyventi išdavimo sąlygos nei kitiems užsieniečiams.

„Jiems leidimui gyventi Lietuvoje gauti nebus netaikomas reikalavimas turėti nustatytą dydį lėšų, turėti Lietuvoje gyvenamąją patalpą nuosavybės teise ar įregistravus nuomos sutartį, pateikti leidimo gyventi laikotarpį galiojantį sveikatos draudimą patvirtinantį dokumentą bei išvykų ir gyvenimo užsienio valstybėse sąrašą. Užsienyje gyvenantys lietuvių kilmės užsieniečiai bus labiau skatinami grįžti į tėvynę“, - teigiama projekto aiškinamajame rašte.

Dar viena siūloma naujovė - numatyti galimybę sulaikyti neteisėtai į šalį atvykusį ir prieglobsčio paprašiusį užsienio pilietį.

Šis reglamentavimas prisidėtų prie nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės stiprinimo, įsitikinusi darbo grupė.

Toliau projektas bus svarstomas Seimo komitetuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lol

lol portretas
Vargiai ka prisiviliosit i savo biurokratine sali. Geriau kurkit darbo vietas, skatinkit gamyba. O ne stenkites prisiviliot tautiecius. Kurie atvyke ir pamate viska kaip yra is tukruju lekia atgal ir kur parvyke....Ar jums negeda eile metu but paskutineje vietoje tarp Eu saliu? ir dar svarstot kaip priviliot tautiecius....melagingais pazadais ir 300doleriu alga i menesi? Juokdariai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių