Kelios organizacijos vienijasi į antiatominį judėjimą

Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos nevyriausybininkai ir žalieji kuria antiatominį judėjimą, kuris kovos prieš trijų atominių elektrinių (AE) statybą šiose valstybėse.

Vilniuje susitikę trijų valstybių kekių politinių ir visuomeninių organizacijų atstovai pasirašė deklaraciją dėl kampanijos „Už nebranduolinį regioną“. Tarp pasirašiusiųjų yra Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, Lietuvos žaliųjų sąjūdžio partija, Baltarusijos visuomeninė organizacija „Ekodom“, Baltarusijos žaliųjų partija, Baltarusijos laisvės partija, Rusijos grupė „Ekozaschita“ ir kt.

Pasirašiusieji teigia, kad jų tikslas - pasiekti, kad Lietuva, Baltarusija ir Rusijos Karaliaučiaus sritis atsisakytų atominės energetikos plėtros.

„Trys AE (Baltijos, Visagino ir Ostroveco) bus pastatytos ne daugiau kaip 350 kilometrų atstumu viena nuo kitos, o kiekvienos iš jų poveikis ištikus avarijai bus juntamas tūkstančių kilometrų spinduliu“, - teigiama dokumente.

Jo autoriai tvirtina esą įsitikinę, kad visos trys valstybės pajėgios stabiliai vystytis be branduolinės energetikos.

Antiatominio judėjimo dalyviai ketina Lietuvoje, Baltarusijoje ir Rusijoje rinkti parašus prieš AE statybą.

"Visi esame prieš tris projektus. Mus vienija, kad nenorime nė vienos iš trijų atominių elektrinių", - pabrėžė organizacijos "Ekodom" iš Baltarusijos narė Tatjana Novikova.
Anot jos, baltarusius gąsdina ne tik jų valdžios ketinimai Astrave statyti branduolinę jėgainę, bet ir Lietuvos planuoja statyti Visagino AE.

„Mums nieko nežinoma apie Visagino AE projektą. Šis projektas, kaip ir Baltarusijos AE, yra eksperimentinis. Baltarusiai neturi jokios info apie šį projektą. Lietuva kaip ir Baltarusija neatsako į Baltarusijos tautos klausimus ir pretenzijas“, - penktadienį per spaudos konferenciją Seime sakė T.Novikova.

Lietuva, Rusija ir Baltarusija yra pranešusios, kad imasi statyti atomines jėgaines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
siulau apkaltinti valstybiniu istaigu pareigunus kad nori prakisti projekta kuris zalingas saliai . kodel nepateikia Lietuvai paskaiciavimu apie atomines elektrines nauda ir visas investicijas . IR palyginimo su atsinaujinanciais saltiniais nepamirstant sulyginti darbuotoju skaiciu abiem atvejais nes tai irgi pajamos ir islaidos - didzioji ekonomikos dalis . VA cia tuos vagis ir pagautume , nes atsinaujinantys saltiniai idarbintu 600 kart daugiau darbuotoju o tai socialines ismokos ir kiti priedai , atsinaujinantys saltiniai greiciau irengiami o tai reiskia kad is ju enegrija - pajamas gautume zymiai greiciau - iskaitant ir bedarbiu idarbinima . Nelaimes atveju atomineje elektrineje liktu tik pavadinimas lietuva o pati tauta isirtu butu sunaikinta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių