Kelionių geografija priklauso nuo sezono

Antrąjį šių metų ketvirtį lietuviai dažniausiai pirko bilietus į Dubliną ir Londoną, latviai daugiausiai keliavo į Amsterdamą ir Barseloną, o estai - į Paryžių ir Romą, rodo „Greitai.lt" atliktas tyrimas.

Pasak „Interneto partneris", valdančio „Greitai.lt" portalą direktoriaus Audriaus Ramanausko, lėktuvais keliaujančių žmonių įpročiai, lyginant tuos pačius kiekvienų metų laikotarpius, keičiasi nežymiai. Populiariausių skrydžių krypčių sąrašuose nuolat išlieka Dublinas, Londonas, Paryžius, Amsterdamas. Vis dėlto skrydžių kiekis ir geografija pastebimai kinta keičiantis šiltajam ir šaltajam metų sezonams. Atostogų laikotarpiu lietuviai dažniau renkasi keliones į šiltesnio klimato valstybes.

 „Šiuo metu jau nuslūgo pirmoji vasaros atostogoms planuotų kelionių banga, trukusi kovo, balandžio bei gegužės mėnesiais. Prieš 2-3 mėn. įsigiję lėktuvo bilietus, liepos mėnesį žmonės išvyksta į suplanuotas keliones. Antroji lėktuvų bilietų užsakymų banga kils spalio-lapkričio mėnesį, žmonėms planuojant žiemos švenčių laikotarpio keliones", - komentuoja A.Ramanauskas.

Be sezoninių veiksnių, kelionių krypčių pasirinkimui taip pat gana didelę įtaką turi galimybė rinktis tiesioginį skrydį. Pavyzdžiui, šiuo metu ypač populiari kelionė į Barseloną anksčiau turėjo žymiai mažesnę paklausą, kadangi aviakompanijos nevykdė tiesioginių skrydžių į šį miestą. Atsiradus skrydžiams be persėdimų į Tbilisį, Salonikus, Larnaką pastebimai išaugo bilietų į šiuos miestus užsakymų kiekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių