Keičiama VAE valdyba, joje – buvęs „Leo LT“ vadovas R. Juozaitis

Paruošiamiesiems naujos atominės elektrinės (AE) statybos darbams ankstesnės Vyriausybės įsteigta energetikos bendrovė Visagino atominė elektrinė (VAE) turi naują valdybą.

BNS šaltinių duomenimis, VAE valdybos nariu paskirtas ir buvęs šiuo metu jau likviduotos nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ vadovas Rymantas Juozaitis.

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė iš pradžių BNS tvirtino, jog VAE valdyba pakeista pirmadienį, tačiau vėliau teigė įsakymo dėl naujos VAE valdybos dar nepasirašiusi. BNS perklausus, ar sprendimas keisti VAE valdybą yra, ministrė atsakė teigiamai.

„Sprendimas yra toks, dėl kandidatūrų dar nėra apsispręsta“, - BNS tvirtino B.Vėsaitė.

BNS šaltinių teigimu, be R.Juozaičio, į VAE valdyba išrinktas ūkio viceministro pareigas nuo pirmadienio pradėjęs eiti Marius Busilas, energetikos viceministras Algimantas Zaremba ir Virginija Sirevičienė. Bendrovės valdybos nariais taip pat perrinkti VAE generalinis direktorius Rimantas Vaitkus ir nepriklausomas narys Mantas Zalatorius.

Iki šiol VAE valdyboje dirbo buvęs energetikos viceministras Arvydas Darulis, kuris buvo valdybos pirmininku, buvusio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas Kęstutis Škiudas ir finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas.

R.Juozaitis, kuris yra laikomas socialdemokratų aplinkos žmogumi, iš tuometinės socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės ir vadinomojo VP dešimtuko valdomos įmonės „NDX energija“ įkurtos ir milijardinius energetikos projektus turėjusios įgyvendinti nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ atsistatydino 2008 metų spalio pabaigoje. Tuomet R.Juozaitis teigė, jog iš įmonės vadovo pareigų traukiasi neva dėl asmeninių priežasčių.

Naujoji centro-kairės Vyriausybė kol kas aiškiai neįvardija, ar tęs Visagino branduolinės jėgainės projektą. Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pirmadienį teigė, jog Vyriausybė nėra nusistačiusi prieš atominę energetiką ir neatmetė galimybės, kad VAE projektas gali būti tęsiamas.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusį penktadienį pareiškė, kad regioniniams partneriams naujosios Lietuvos valdžios pozicija dėl atominės elektrinės bus pristatyta kovo mėnesį. Anot jo, naujoji Vyriausybė šiuo metu susipažįsta su esančia padėtimi energetikos sektoriuje, yra sudaroma darbo grupė, kuri prižiūrės Lietuvos nepriklausomos energetikos strategiją, ir maždaug po dviejų mėnesių bus duotas atsakymas, kurį variantą arba kurį modelį Lietuva pasirinks.

A.Butkevičiaus vadovaujami socialdemokratai yra kritikavę buvusios centro dešiniųjų Vyriausybės parengtą projektą, pagal kurį Baltijos šalių energetikos įmonės ir Japonijos kompanija „Hitachi“ naują 1350 megavatų atominę elektrinę pastatytų iki 2020-2022 metų.

Lietuvos gyventojai neišsakė paramos projektui per balsavimą referendume. Per patariamąjį referendumą, vykusį kartu su Seimo rinkimais spalio 14 dieną, už naujos atominės elektrinės statybą balsavo 34,09 proc., prieš - 62,68 proc. rinkėjų. Aktyvumas buvo 52,58 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neringa

neringa portretas
malonu seno sukčiaus mordelę matyti

gebelsas

gebelsas portretas
referendumo rezultata reikia vykdyti ir tiek..... Nes kada nors Prezidente prasys ir reikalaus liaudies laikytis susirinkimo istatymo.... kodel liaudis turi laikytis istatymu o valdzia ne?

RM

RM portretas
"Vsio zakono"
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių