K.Brazauskienės partija nesibylinės, bet ieškos naujo pavadinimo

Teisingumo ministerijai atsisakius registruoti Lietuvos prezidento sąjungą, šios partijos pirmininkė, prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė sako, kad organizacijai bus ieškoma nauja pavadino.

„Keisime pavadinimą. Nutarėme nesibylinėti su Teisingumo ministerija, nes tai labai ilgai užtrunka“, - antradienį BNS sakė K.Brazauskienė.

Jos teigimu, maždaug po mėnesio turėtų būti rengiama partijos konferencija ir apsispręsta dėl kito pavadinimo.

Paklausta, kaip galėtų vadintis jos vadovaujama politinė organizacija, K.Brazauskienė tvirtino, jog dėl to dar nenuspręsta.
„Turime laiko“, - sakė ji ir vylėsi iki Naujųjų metų sutvarkyti visus partijos pavadinimo keitimo formalumus.

Teisingumo ministerija rugsėjį pranešė neregistravusi naujo Lietuvos laisvės sąjungos, nusprendusios persivadinti  į Lietuvos prezidento sąjunga, pavadinimo.

Jos teigimu, toks pavadinimas neatitinka įstatymo reikalavimų, nes yra panašus į prezidento - valstybės vadovo - pavadinimą ir gali klaidinti visuomenę, tad žmonėms gali būti neaišku, kas yra šio juridinio asmens tikrasis steigėjas ar dalyvis.

Anot TM, atsisakymas patvirtinti partijos įstatų atitikimą įstatymų reikalavimams neatima teisės iš naujo pateikti partijos dokumentus bei duomenis teisės aktų nustatyta tvarka juos patikslinus. Tačiau partija, norinti patikslinti įstatus, turi iš naujo sušaukti savo narių suvažiavimą, o po jo ne vėliau nei per šešis mėnesius įregistruoti partijos steigimo dokumentus.

Gatvės politiku vadinamo Vytauto Šustausko vadovauta Lietuvos laisvės sąjunga per rugpjūtį vykusį suvažiavimą savo pirmininke išrinko pernai mirusio prezidento A.M.Brazausko našlę K.Brazauskienę, o pavadinimą nusprendė keisti į Lietuvos prezidento sąjungą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Si stirnaite dar duos kruopu visiems.

tadas

tadas portretas
KAI SUSIEJO SITIE DU NEVYSPROCIAI, VEL MATYSIM CIRKO BE PINIGU, O GAL IR GERAI NES NE TAIP DAZNAI TENKA PASIJUOKTI

rinkėja

rinkėja portretas
kokį šūdą ji ten ant "galvos" krauna ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių