K.Brazauskienė pradėjo rinkti parašus partijai steigti

Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė penktadienį pradėjo rinkti parašus partijai steigti.

Kaip BNS patvirtino jos atstovas Justas Jaskonis, būsimos partijos pavadinimas bus paskelbtas kitą savaitę, o suvažiavimas planuojamas kitų metų pradžioje.

„Vyksta parengiamieji darbai, šiandien pradėjome rinkti parašus“, - BNS sakė partiją kuriančios K.Brazauskienės atstovas.

Pagal Lietuvos įstatymus, įkurti partiją gali ne mažiau kaip 1 tūkst. piliečių.

Rugpjūtį K.Brazauskienė buvo išrinkta Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) pirmininke, bet prieš savaitę iš šios partijos pasitraukė ir pareiškė kursianti naują judėjimą.

Ji tvirtino, kad su LLS lyderiu Vytautu Šustausku nepavyko susitarti ir dėl pamatinių vertybių, tikslų, ir dėl partijos pavadinimo. Anot našlės, ji norėjo, kad pertvarkyta jos vadovaujama LLS orientuotųsi į žmogaus teisių gynimą, tuo metu V. Šustauskas esą reikalavo partiją pavadinti Kovotojų sąjunga.

Praėjusį sekmadienį Kaune per LLS konferenciją partija pervadinta į Kovotojų už Lietuvą sąjungą, jos pirmininku vėl išrinktas V.Šustauskas.


Šiame straipsnyje: Kristina Brazauskienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aa

Aa portretas
Tikras absurdo teatras.

lina

lina portretas
Viešpatie,ką reiškia,kai žmogus neturi bendrakultūrinio išsilavinimo. Kuria partijas,bendrauja su visokio plauko žurnalistais.Stengiasi nustebinti pasaulį,užuot ramiai tylėjusi...

V.Ladas

V.Ladas portretas
Iš tų šiaudų nebus grūdų...
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių