K.Brazauskienė: man šokas, kad Algirdo testamentą užsakė žentas

„Šviesaus atminimo prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas antrąją savo žmoną Kristiną Brazauskienę dievino, tik gaila, kad per vėlai“, -  kalbėjo „Apibus sienos“ laidoje vedėjas Giedrius Leškevičius.

„Man buvo svarbiausia, kad jis ilgai gyventų“, - apie velionį vyrą kalbėjo gedinti žmona Kristina.

Anapilin pasitraukus A.M.Brazauskui našlė išgyvena tikrą gyvenimą dramą: visuomenės apkalbų objektu tapo K.Brazauskienės rentos klausimas, dabar prisidėjo dar viena problema – Algirdo turto dalybos.

Anot laidos dalyvės Prezidento dukros Laimos Mertinienės, niekada nebus aišku, kodėl A.M.Brazausko karstas nebuvo priimtas į Arkikatedrą mišioms.

„Man atrodo, kad čia kerštas už populiarumą, paprasčiausiai jie pavydėjo mirusiajam pagarbos“, - tik tokį paaiškinimą pateikė Kristina.

„Didžiulė minia kunigų mane palaikė, tačiau į išlydėtuves neatėjo, nes tai jiems buvo uždrausta. Lygiai toks pat draudimas buvo išreikštas man panorus su vyro karstu stabtelti prie katedros“, - pridūrė velionio žmona.

„Abipus sienos“ teigiama, kad A.M.Brazausko palikimas vertas ne vieno šimto tūkstančio: sodybos, žemė, namai ir akcijos – tai, kas turi garantuoti finansinį stabilumą ir dvasinę ramybę.

Anot K.Brazauskienės, apie organizuojamą testamento surašymą ji nieko nežinojusi.

„Iniciatorius buvo žentas ir jis pas vyrą į reanimaciją atvežė notarą, kartu surašė testamentą. Man buvo didelis šokas. Aš tuo metu rūpinausi kaip rasti vaistus ir išgelbėti vyro gyvybę. Man apie testamentą pasakė Algirdas“, - teigė Kristina.

„Jūs greičiau viską sutvarkykite, kad būtų ramu, nes vėliau gali būti sąmonės nusilpimas“, - apie testamento surašymą reanimacijos palatoje savo versiją aiškino dukra L.Mertinienė.

„Jis vaikams negalėjo pasakyti „ne“. Aš su žentu Daliumi Mertinu kalbėjau. Aš sakiau, kad aš - ne „atsitiktinė mergelė“, aš - jo žmona, aš juo rūpinausi“, - apie nuostabą dėl surašyto testamento kalbėjo Kristina.

Didelio viešbučio akcininkei nusprendus prašyti daugiau nei 6 tūkst. litų vertės prezidentienės rentos, Vyriausybė suskubo keisti rentų skyrimo tvarką.

„Nepriklausys, negausiu, nereikia. O jei gausiu, išdalinsiu labdarai. Jeigu ne aš, čia diskusijos nebūtų“ – kalbėjo Kristina.

„Aš kiekvieną dieną gaunu dozę nuodų, nors nesu kenkėja, o su tokia nuomone apie save aš turiu susitaikyti“, - situaciją apibūdino velionio žmona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių