K.Brazauskienė ir V.Šustauskas suka į skirtingas puses

Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkės pareigas einanti Kristina Brazauskienė nedalyvaus Kaune vyksiančioje partijos konferencijoje ir pasitraukia iš partijos narių.

Pranešime spaudai K. Brazauskienė teigia, kad išsiskyrė jos ir partijos pradininko V. Šustausko keliai: „Į politiką žengiau turėdama labai konkrečius tikslus: tęsti a. a. Algirdo Brazausko politiką, ginti žmogaus teises ir vienyti suskaldytą tautą. Tuo tarpu V. Šustausko tikslai pasirodė absoliučiai priešingi – suvedinėti sąskaitas su buvusiais, esamais ir būsimais kitaminčiais“.

K. Brazauskienės teigimu, nepavyko susitarti ne tik dėl pamatinių vertybių ir tikslų, bet ir dėl partijos pavadinimo: „V. Šustauskui nei žmogaus teisių gynimas, nei vieningos Lietuvos sąvokos nerūpėjo: jis reikalavo partiją pervadinti „Kovotojų sąjunga“ “.

K. Brazauskienė pranešė išstojanti iš Lietuvos laisvės sąjungos ir nutraukianti visus politinius saitus su partijos vadovybe.

Pasak V.Šustausko, konfliktas kilo dėl partijos valdymo. Liepos mėnesį į Lietuvos Laisvės sąjungą įstojusi moteris nesutiko, kad pirmasis jos pavaduotojas būtų renkamas Kaune. Į šį partijos postą pretendavo V.Šustauskas.

„Dar ketvirtadienį buvome susitikę Vilniuje ir viskas buvo gerai. Mes padarėme ir taip daug nuolaidų. Jos nuomonė pasikeitė per vieną naktį“, - aiškino V.Šustauskas.

Pasak V.Šustausko, K.Brazauskienė nebuvo patenkinta ir jo siūlomu partijos pavadinimu. Ji esą norėjo pavadinimo Vienybės už Lietuvą sąjunga. „Sutarėme, kad konferencijoje pasiūlysime abu pavadinimus. Už kurį balsuos delegatai, tai ir liks“, - sakė V.Šustauskas.

Lietuvos Laisvės sąjunga nuo šiol vadinsis Kovotojų už Lietuvą sąjunga (KLS). Negausus būrys partijos narių naujai pavadintos partijos pirmininku išrinko V.Šustauską.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vika

vika portretas
Akivaizdu,neturi geru paraeju,nei vienas,nei kitas.V.Sustausku ir K.Brazauskiene pasinaudos "draugai"ir padarys pajuokos objektu.Patariu ,bukite atsargus !!!!

Zioma

Zioma portretas
Klounai konkretus,vienas ligonis,o bufetavai dar mazai turto,neprosal butu dar ka nors dykai priglausti,juokina ir tuo paciu erzina tauta,"melagiai"abudu ir dar nerastingi.

once

once portretas
balandėliai išsiskyrė? vaje? o šiaip tai Kristutė pamatė, kad šitas sandoris nepelningas ir tiek, kas sekant auka?
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių