Kauno pedofilijos byla keliaus į teismą, įtariamasis - A.Ūsas

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas lieka savo poste, o prokurorų ištirta garsioji pedofilijos byla keliauja į teismą. Tai paaiškėjo po beveik tris valandas trukusio Prezidentės ir generalinio prokuroro susitikimo.

"Artimiausiu metu", - paklaustas, kada bus byla perduota į teismą sakė A.Valantinas.

A.Ūsas nekomentuoja

Šioje byloje, pasak generalinio prokuroro, yra vienintelis įtariamasis - Andrius Ūsas.

„Kauno dienos“ žurnalistams telefonu susisiekus su pedofilija įtariamu Andriumi Ūsu, šis, dar nė neišgirdęs klausimo, pareiškė negalįs kalbėti. Į klausimą, kada galėtų skirti pokalbiui kelias minutes, pašnekovas atsakė išvis nekalbėsiąs ir generalinio prokuroro žodžių nekomentuosiantis: „Bet kuriuo atveju, skambinkite prokuratūrai, advokatei. Neduosiu jokių interviu. Niekas manęs neskaudina, viskas yra puiku.“

„Rytoj (ketvirtadienį, - red.) jūs išgirsite, kas ir kur keliauja“, - atkirto A.Ūsas, išgirdęs A.Valantino teiginį, esą baudžiamoji byla, kurioje jis laikomas vieninteliu įtariamuoju, artimiausiu metu keliaus teismą

Priminsime, kad iki šiol viešojoje erdvėje ne sykį buvo pasirodę A.Ūso teiginiai, esą jau greitai įtarimai pedofilija jam bus panaikinti, nes prokurorai surinko pakankamai jo kaltę paneigiančių įrodymų.

Kodėl įtariamas tik A.Ūsas?

"Kodėl į teismą keliaus tik vienas įtariamasis - A.Ūsas?", - išgirdusi Prezidentės ir generalinio prokuroro susitikimo detales žurnalistų klausė Drąsiaus Kedžio krikštamotė Audronė Skučienė.

"Kaip ta mergaitė atsidūrė pas A.Ūsą? - klausimus bėrė D.Kedžio teta. - Jeigu A.Ūsas draugavo su L.Stankūnaite, vadinasi, ji irgi prisidėjo prie pedofilų."

Buvusią sugyventinę Laimą Stankūnaitę D.Kedys kaltino judviejų dukros tvirkinimu. 

D.Kedžio artimieji trečiadienio popietę "Kauno dienai" vylėsi, kad pedofilijos bylai atsidūrus teisme, atsiras daugiau liudininkų, kurie pateiks naujų šios bylos aplinkybių.

"Daug kas norėjo papasakoti prokurorams apie pedofilijos skandalo detales, tačiau jų niekas negirdėjo ir neklausė, o dabar, reikia tikėtis, visi bus išklausyti", - pasakojo A.Skučienė.

Seimas konstatavo aplaidumą

Į Prezidentės susitikimą su generaliniu prokuroru Algimantu Valantinu trečiadienį buvo iškviesti ir generalinio prokuroro pavaduotojai Gintaras Jasaitis ir Vytautas Barkauskas.

G.Jasaitis ir V.Barkauskas į prezidentūrą iškviesti praėjus valandai, kai prasidėjo Prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimas su generaliniu prokuroru A.Valantinu. Per jį valstybės vadovė ketino aptarti jo galimybes toliau eiti pareigas.

Seimas praėjusią savaitę paskelbė, kad generalinis prokuroras A.Valantinas nesugebėjo tinkamai organizuoti jo vadovaujamų institucijų darbo bei netinkamai vykdė teisės aktuose jam numatytas pareigas. Anot Seimo nutarimo, savo darbo neatliko ir jo pavaldiniai, tyrę ir kontroliavę vadinamąją Kauno pedofilijos bylą.

Tai parlamentarai konstatavo atsižvelgę į Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto atliktą parlamentinį tyrimą dėl vadinamosios Kauno pedofilijos bylos tyrimo.

Komiteto išvadose taip pat konstatuojama, kad vadinamoji Kauno pedofilijos byla tirta aplaidžiai, neoperatyviai, nekvalifikuotai, o dėl pareigūnų neveikimo neužkirstas kelias dviejų žmonių nužudymui.

Praėjusių metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Juos ir dar tris asmenis, tarp jų - ir buvusią gyvenimo draugę, mergaitės motiną Laimą Stankūnaitę - kaunietis Drąsius Kedys kaltino tvirkinus jo mažametę dukterį bei jos pusseserę arba sąvadavimu.

Dėl tvirkinimo į teisėsaugą vyras kreipėsi užpernai lapkritį, tačiau ikiteisminis tyrimas nebaigtas iki šiol. Teisėsauga yra paskelbusi D.Kedžio paiešką.


Šiame straipsnyje: KedysValantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių