Kauno darželiuose koncertuoti bus galima tik su savivaldybės leidimu

Kauno merijos sprendimu miesto ugdymo įstaigose koncertuoti bus galima tik su valdininkų leidimu, o vaikų darželiuose papildomo ugdymo būrelius bus galima organizuoti tik po darbo valandų.

Į darželius ir kitas ugdymo įstaigas nebegalės patekti jokie savo pasirodymus norintys rengti meno kolektyvai, kurie neturės specialių Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus (ŠUS) leidimų. rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Užsimoję darželiuose ir mokylose keisti tvarką, Kauno valdininkai darželiuose darbuotis uždraudė ir papildomo ugdymo būrelių užsiėmimus vedantiems specialistams - šokių, dalės, užsienio kalbų ir kt. mokytojams. Nuo šiol darželiuose šį darbą galės atlikti vien jų auklėtojos.

Pasak ŠUS vedėjo Antano Bagdono, buvusią tvarką pakeisti pirmiausia nuspręsta susirūpinus vaikams rodomų vaidinimų kiekiu ir jų menine verte. „Aktoriai, cirko artistai, muzikantai veržte veržiasi į darželius visiškai nesistengdami pateikti kokybiško produkto“, - dienraščiui sakė A.Bagdonas.

ŠUS vedėjo įsitikinimu, darželinukai yra imliausi pateikiamai informacijai, tad ugdymo įstaigose jie turi matyti tik tinkamo lygio kūrinius. Nusprendę, kurie pasirodymai verti dėmesio, valdininkai išduos specialius pažymėjimus, ir tik juos pateikusieji turės teisę būti priimti į darželius bei mokyklas.

„Tėvai skundžiasi, kad kai kuriose ikimokyklinio ugdymo įstaigose mokami pasirodymai rengiami vos ne kasdien. Tačiau ne visi turi tiek daug pinigų, bet nenori, kad jų vaikai jaustųsi nuskriausti“, -argumentavo A.Bagdonas.

ŠUS vedėjas sakė, kad darželių ir mokyklų vadovai, kviesdami trupes, nuo šiol turės riboti pasirodymų kiekį. Tačiau svarbiausia naujovė, kad valdininkai įvertins, ar koncertuojantieji prašo tinkamo atlygio, o neturintieji patento išvis negalės dirbti ugdymo įstaigoje.

Taip pat nutarta, kad mokamus būrelius įstaigos galės organizuoti tik po darbo laiko, o būrelių vadovai tam turės oficialiai išsinuomoti darželio patalpas.


Šiame straipsnyje: Vaikų darželiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Migle

Migle portretas
Tikrai gaila vaikučių, nes tokie prasti, brangūs ir primityvūs tie vadinamieji samdomi kalėdiniai vaidinimai, gėda žiūrėti... Anksčiau patys vaikai vaidindavo, būdavo daug linksmiau ir įdomiau .

vilija

vilija portretas
Be patento ir taip jokie kolektyvai nevažiuoja o dėl to,kad nuspręs veiklas ir pasirodymus daryti po darbo valandų-kentės tik vaikai.Kadangi tėvai užsiėmę ir su vaikais į renginius retas kuris nueina o kai artistai atvažiuoja į darželius,tai ir tėvai ir vaikai patenkinti.

1-ai

1-ai portretas
tai kas dabar neleidžia patiems vaikučiams koncertuoti? Patys padinuos, pašoks, tik Kalėdų senelis bus kviestinis, puiku
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių