Karo policija apklausia kitus Lietuvos karo akademijos kariūnus

Karo policija vykdo su pabėgusiais ir vėliau iš užsienio parvykusiais Lietuvos karo akademijos kariūnais Dariumi Šaduikiu ir Antanu Gasparavičiumi bendravusių mokslo draugų apklausas, pranešė Karo policijos tyrėjas kapitonas Arnoldas Ruginis.

„Apklausiami jų rato kariūnai, kurie su jais daugiau bendravo“, - BNS ketvirtadienį sakė A.Ruginis.

Pasak jo, vėliau apklausiamų kariškių ratas dar gali plėstis.

Du LKA kariūnai buvo dingę nuo spalio 28 dienos. Savaitgalį A.Gasparavičius ir D.Šaduikis grįžo į Lietuvą iš užsienio. Abu kariūnus apklausė Karo policija, jiems pateikti įtarimai dezertyravimu ir skirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas ir rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

A.Ruginis taip pat pridūrė, kad dingus kariūnams jų atstove prisistačiusios buvusios LKA kariūnės Neringos Grinytės statusas tyrime nėra pasikeitęs, ji anksčiau buvo apklausta Karo policijos.

Antradienį du į LKA sugrįžę du kariūnai psichologinės būklės patikrai buvo paguldyti į vieną Kauno ligoninių.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ buvo paskelbęs dingusių kariūnų laiškus, kuriuose jie pasakojo apie Karo akademijoje esą įsišaknijusią netvarką. Anot kariūnų, šioje aukštojoje mokykloje esama nestatutinių santykių, patyčių, nuolat žeminami silpnesni ir jaunesni kolegos, dažnai girtuokliaujama, iš pinigų lošiama kortomis. Apie negeroves jie pranešė kariuomenės Generalinei inspekcijai, tačiau ši konstatavo nurodytų pažeidimų neaptikusi.

LKA viršininkas G.Bagdonas sakė sunkiai įsivaizduojantis, kad kariūnai galėtų tęsti mokslus LKA ir teigė, kad jauni vyrai pasirinko netinkamą jiems profesiją. Karo akademijoje iki šiol vykdomas tyrimas dėl kariūnų savavališko pasitraukimo iš mokslo įstaigos.

A.Gasparavičiui ir D.Šaduikiui taip pat gali tekti grąžinti valstybei jų mokslui išleistas lėšas, kurios gali siekti daugiau 100 tūkst. litų.
Krašto apsaugos ministerijoje pirmadienį buvo sudaryta darbo grupė situacijai LKA ištirti.


Šiame straipsnyje: kariūnaikaro akademija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvidas

Alvidas portretas
Man patiko generalinio mispekcijos vadovo spaudoje issakyta mintis. Kai atvykome patikrinti girtumo fakto nepavyko nustatyti. Cha cha... Gal Vadovas pamirso kad ir kariunai issiblaivo, nejaugi jis norejo nustatyti girtuma tyrima pradejes praejus menazai laiko po girtavimo. Ale ir bajeristas

r.z

r.z portretas
as taip suprantu karines akademijos vadovai aisku niekada nesutiks kad vyksta negeri dalykai juk rimto patikrinimo aisku kad nebuvo kiekvienam aisku kad tie vaikinai neislaike itampos ir bande atkreipti demesi bet nebuvo isgirsti gaila vaikinu jie dar joki dizertyrai tokiais taptu tik karo atveju arba jeigu butu dave priesaika tikekimes atsiras institucijos kurios isgelbes juos

CHA

CHA portretas
Vaikinukai tiesiog nesuprato, kad tarnauja kariuomeneje. Kursantas - yra kareivis. Sovietineje kariuomeneje po paros nebuvimo dalinyje galejai du metus gauti dezbato. Po jo atitarnauti kiek dar liko .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių