Karininkas V.Pociūnas galėjo būti nužudytas

Trečią kartą karininko Vytauto Pociūno žūtį tiriantys prokurorai nebeatmeta, kad Baltarusijoje jis galėjo būti nužudytas, pranešė LNK žinios.

Po kone po ketverių metų tiesos paieškų V.Pociūno našlei pranešta, kad vasarį byla perkvalifikuota ir tiriama kaip nužudymas. Neoficialiais duomenimis, prokurorai perkvalifikavo V.Pociūno žūties bylą, nes gavo naujų duomenų, bet kokių, neatskleidžia ir tyrimo nekomentuoja. Prokuroras Artūras Urbelis komentuoti taip pat atsisakė.

VSD pareigūno V.Pociūno žūties aplinkybės generalinėje prokuratūroje tiriamos jau trečią kartą. Jau du kartus nustatyta, kad jo mirtis tėra nelaimingas atsitikimas - pro viešbučio langą jis iškrito pats. Tačiau L.Pociūnienė su tokiomis išvadomis nesutiko ir tvirtino, kad saugumui ir įtakingiems užsienio reikalų ministerijos valdininkams neparankus jos vyras buvo nužudytas – išmestas ar išstumtas pro langą. Moteris viliasi, kad šį kartą pavyks išaiškinti tiesą.

L.Pociūnienės advokatas Jonas Butkus teigė, kad vėl pradėję tyrimą teisininkai gali patvirtinti nužudymo faktą, tačiau abejoja, ar po 4-erių metų pavyks išsiaiškinti kaltininkus.

 


Šiame straipsnyje: pociūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių