Kariai padėjo nukentėjusiems afganistaniečiams

Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės septintosios pamainos kariai suteikė pagalbą keturioms vietos gyventojų šeimoms. Prieš kelias dienas per gaisrą  sudegė jų namai ir afganistaniečiai kreipėsi į Lietuvos karius prašydami pagalbos.

Pasak vietos gyventojų, per gaisrą sudegė dešimt namų, kuriuose gyveno keturių šeimų nariai. Gaisro metu žuvo vienas ir buvo sužeisti šeši Goro provincijos Murgabio slėnio gyventojai.

Lietuvos kariai nukentėjusiesiems perdavė avalynės, drabužių, metalinių ir plastikinių indų, šiltų antklodžių, taip pat higienos priemonių. Kadangi sudegė ne tik gyvenamieji namai, bet ir pastatai, kuriuose vietiniai žmonės laikė maisto atsargas, PAG-7 kariai pasirūpino, kad šeimos gautų miltų, ryžių.

Humanitarinė pagalba buvo perduota seniūnui, kuris pažadėjo jau tą pačią dieną susisiekti su nukentėjusiomis šeimomis, prisiglaudusiomis pas gimines, ir perduoti PAG-7 karių paramą.

Šiuo metu PAG-7 tarnauja apie 150 Lietuvos karių. Kartu su lietuviais grupėje taip pat tarnauja Danijos, JAV, Gruzijos Kroatijos, Ukrainos kariai ir civiliai.

Lietuvos vadovaujama PAG misija pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. Pagrindinė PAG užduotis - padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių