Kariai dar metus gaus mažesnes algas

Vyriausybė antradienio posėdyje nutarė iki 2011 metų pabaigos pratęsti sumažintų algų ir kompensacijų už maitinimą mokėjimą kariams.

Vyriausybės nutarimo projekte, kuriam trečiadienį pritarė Vyriausybė, numatyta, kad pernai priimtas sprendimas sumažinti karių savanorių atlyginimus liks galioti ir kitąmet. Iki kitų metų pabaigos planuojama pratęsti ir kompensacijų už maitinimą sumažinimą.

Anot projektą rengusios Krašto apsaugos ministerijos (KAM), tokių žingsnių reikia imtis įvertinus 2011 metų valstybės biudžeto galimybes ir solidarizuojantis su valstybės tarnautojais, kuriems taip pat metams pratęstas darbo užmokesčio sumažinimas.

KAM teigimu, taip bus prisidėta prie valstybės finansų sistemos stabilizavimo, sumažintos valstybės biudžeto išlaidos darbo užmokesčiui, racionaliau naudojamos valstybės biudžeto lėšos.

Pernai rugsėjo Vyriausybė nutarė kariams savanoriams beveik trečdaliu sumažinti atlyginimą už atliktą tarnybą. Tuomet teigta, kad šis sprendimas galios iki 2010 metų gruodžio 31 dienos.

Šių metų vasarį Ministrų kabinetas sumažino kompensacijas maistu neaprūpinamiems kariams. Iki tol vienos paros maitinimosi išlaidų piniginė kompensacija kariui ir šauktiniui, neaprūpinamam maistu, siekė 18,5 lito, po sumažinimo liko 14,8 lito.

Karių maitinimui skirtų kompensacijų sumažinimą taip pat planuota taikyti iki 2010 metų pabaigos.

Vasarį KAM teigė, kad kompensacijoms už maitinimą per mėnesį vidutiniškai skiriama apie 4 mln. litų, o jas gauna apie 7200 karių, neįskaitant savanorių.


Šiame straipsnyje: kariaikariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių