Kandidatas į STT vadovus užsitikrino daugumos Seimo frakcijų paramą

Prezidentės pateiktas kandidatas į Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovus (STT), šiuo metu laikinai tarnybai vadovaujantis Saulius Urbanavičius jau sulaukė kai kurių Seimo komitetų ir daugumos frakcijų palaikymo.

Jo kandidatūrai jau pritarė Seimo Teisės ir teisėtvarkos bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetai, taip pat didžioji dalis parlamentinių frakcijų.

Už S. Urbanavičiaus paskyrimą STT direktoriumi ketina balsuoti valdančioji Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija, opozicinės Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos.

Pasak valdančiajai koalicijai priklausančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos atstovo, Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio, kandidatūrai iš esmės pritariama, nors susitikimas su S. Urbanavičium dar neįvyko.

Dėl STT vadovo kandidatūros kol kas neapsisprendė Darbo partijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos.

Opozicinė „Drąsos kelio“ partijos frakcija po susitikimo su V. Urbanavičiumi nutarė balsuoti laisvai.

Balsuoti dėl STT vadovo paskyrimo parlamentas planuoja ketvirtadienį.

STT direktorių skiria prezidentas Seimo pritarimu. 40 metų S. Urbanavičius STT pradėjo dirbti prieš metus, jis eina STT pirmojo direktoriaus pavaduotojo pareigas.

S.Urbanavičius turi ilgametę darbo patirtį teisėsaugos srityje: beveik šešerius metus jis dirbo Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje ir daugiau nei dešimt metų - Muitinės kriminalinėje tarnyboje.

STT direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai, šias pareigas jis gali eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Praėjusių metų spalį Seimui pritarus prezidentė atleido iš STT vadovo pareigų Žimantą Pacevičių, pasibaigus jo kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
nemanau kad jis tinkamas kandidatas, nes gali buti lojalus savo buvusioms darbovietems ir kolegoms.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių