Kandidatas į JAV prezidentus palaiko Lietuvą

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Johnas McCainas pareiškė remiantis Lietuvos poziciją Gruzijos atžvilgiu.

Ketvirtadienį kalbėdamas telefonu su prezidentu Valdu Adamkumi, JAV senatorius J.McCainas pabrėžė Baltijos šalių ir Lenkijos vadovų veiksmų svarbą stabdant Rusijos agresiją Gruzijoje, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Savo ruožtu, Lietuvos vadovas pažymėjo, kad šioje situacijoje svarbi JAV pozicija bei principinga J.McCaino nuomonė. V.Adamkaus teigimu, labai svarbu išlaikyti transatlantinės bendrijos solidarumą ir efektyvią veiklą.

„Mums reikia vieningos, aktyvios ir principingos NATO - svarbiausios transatlantinio saugumo organizacijos Europoje", - sakė prezidentas.

Anot V.Adamkaus, vienas svarbiausių tarptautinės bendruomenės tikslų turi būti ne tik Rusijos agresijos sustabdymas ir karinių pajėgų išvedimas, bet ir Gruzijos valstybės suverenumo bei teritorinio vientisumo išlaikymas. Jo nuomone, į karo nuniokotą šalį reikia skubiai išsiųsti kuo daugiau tarptautinių stebėtojų.

Prieš kelias dienas Lietuvos vadovui skambino ir kitas kandidatas į JAV prezidentus - Barackas Obama. Demokratų kandidatas teigiamai įvertino Lietuvos vaidmenį sprendžiant karinį konfliktą Pietų Kaukaze ir pabrėžė, kad Rusijos veiksmai yra nepriimtini.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių