Kancleris: valdininkų kelionė į N.Zelandiją buvo klaida

Europos socialinio fondo agentūra žada per porą savaičių įvertinti pateiktus dokumentus ir nuspręsti, ar apmokėti skandalą sukėlusios Ministro pirmininko tarnybos valdininkų komandiruotės į Naująją Zelandiją už Europos Sąjungos (ES) lėšas išlaidas.

„Mes tikriname pateiktų dokumentų tinkamumą ir pagrįstumą, savo atsakymą turėsim už dviejų savaičių, arba bus pateisintos išlaidos ir apmokėtos, arba nepateisintos ir neapmokėtos“, - Seime žurnalistams po komandiruotę aptarusio Seimo Audito komiteto posėdžio žurnalistams sakė Europos socialinio fondo agentūros direktorius Povilas Česonis.

Ministro pirmininko tarnybos kancleris Deividas Matulionis komitete kartojo, kad komandiruotė buvo klaida, ir imtasi visų žingsnių, kad ateityje to būtų išvengta, nors tuo pačiu sakė nekvestionuojantis vizito naudos.

„Manau, panašių pavyzdžių nepasikartos“, - sakė kancleris, pridūręs, kad komandiruotės didžioji dalis išlaidų buvo padengta iš ES lėšų.

„Nekvestionuoju naudos, o kvestionuoju patį faktą, ar buvo reikalinga komandiruotė į Naująją Zelandiją, pripažįstu, tikrai paslydom su šita komandiruote, kaip ant banano žievės“, - kalbėjo MPT vadovas.

Jis tvirtino, jog Naujoji Zelandija viešojo valdymo srityje yra viena iš pasaulio lyderių „ir turi daug įdomios patirties“.

Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė piktinosi, kad komandiruotę bandoma pateisinti, jog ji finansuota ne mokesčių mokėtojų, o ES lėšomis.

„Nebenorime girdėti tokių argumentų, nes visi pinigai skirti ES mokesčių mokėtojų yra skirti Lietuvos gyventojams, Lietuvai kaip valstybei, kad ji vystytųsi, ir Lietuvos žmonėms, kad jie turėtų geresnes gyvenimo, veiklos sąlygas. Šitoj vietoj ES pinigai yra visų mūsų mokesčių mokėtojų pinigai, tuo labiau, kad Lietuva turi skirti kofinansavimą ir savo dalį pridėti iš valstybės biudžeto“, - po komiteto posėdžio žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Rugpjūtį kilo skandalas paaiškėjus, jog MPT vicekanclerio Giedriaus Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo 30-40 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje MPT kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Studijozas

Studijozas portretas
Gerai,kad klaida,kuo daugiau klaidų - tuo geriau,nes visi iš klaidų mokomės.

EZ

EZ portretas
Salin toki kanleri. Ne pirmas kartas kai jis "apsiriinka". Sunkiu laiku pensininkai gelbejo Lietuva, o valdininkai kaip leido laisvai pinigus, taip ir toliau leidzia. KadA TAI BAIGSIS? AR AUKSCIAUSIEJI MUSU LIETUVOJE TOKIE AKLI?

manau

manau portretas
ir viršininkas protelio nedaug turi-PONAS KANCLERI,AR BENT JAU ŽINOT IŠ KUR VALSTYBĖ GAUNA PINIGŲ?????? ,MANAU NE
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių