Jurbarke varvantis naujo sporto komplekso stogas - pavojus vaikams

Už dvylika milijonų litų pastatyto sporto komplekso Jurbarke stogas atlaikė vos metus – dabar pro jį nuolat varva vanduo. Sporto entuziastai baiminasi, kad čia besilankantys vaikai gali susižeisti, tuo metu valdininkai ramina esą tai tik smulkūs defektai, praneša LTV „Panorama“.

Kai Jurbarke nelyja, sporto komplekse pamokos vyksta kaip įprastai. Tačiau tik pradėjus lyti darbuotojai sako skubantys kloti skudurus, kurie sugeria pro stogą lašantį vandenį. Ant grindų jie net pasižymėję penkias–šešias šlampančias vietas.

12 mln. litų kainavęs sporto kompleksas atidarytas prieš dvejus metus, anot šalia esančios gimnazijos direktoriaus, jau po metų pro stogą keliolikoje vietų pradėjo bėgti vanduo.

„Mes kreipėmės į savivaldybę ir raštu informavom ne tik apie stogo, bet ir apie kitus defektus. Vasarą dalis defektų buvo pataisyta. Stogą jie taip pat taisė, bet vis tiek bėga vanduo“, – teigė A. Giedraičio-Giedriaus gimnazijos direktorius Alvydas Januškevičius.

Direktorius sako, kad drėgmė gali sugadinti ir salės grindis. Pasibaigus pamokoms čia sportuoja įvairius klubus lankantys vaikai, iki vėlyvo vakaro salę nuomojasi krepšinio ar lauko teniso mėgėjai, vyksta varžybos.

„Bijom, kad kažkada gali įvykti nelaimingas atsitikimas. Tiesiog puikiai visi žinom, kad ant grindų, kada šlapia, slidumas yra didžiulis. Gali būti traumos, lūžiai“, – kalbėjo Jurbarko rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorius Antanas Domeika.

Statybas prižiūrėjęs Jurbarko rajono savivaldybės valdininkas ramus. Jis sako, kad išklibo švieslangių varžtai, o statybų broko nematąs.

„Per žiemą, per vasarą galbūt pasitraukė varžtai, tai dabar reikės varžtus pereiti. Gumos gali būti pakietėjusios šiek tiek. Tai dabar praeis per varžtus, tai turėtų bėgimas sumažėti“, – sako Jurbarko rajono savivaldybės Ūkio ir turto skyriaus vedėjas Stanislovas Andriulis.

Sporto kompleksą stačiusios ir stogą lopančios bendrovės „Alfva“ vadovai kaltina dabar jau bankrutavusią švieslangius dėjusią bendrovę.

„Mes buvom generaliniai rangovai ir samdėme kitą įmonę. Du kartus žmonės nuvažiavo, sustabdė bėgimą pusėje salės, o dabar, šią savaitę, siųsim dar vieną kartą“, – teigė įmonės generalinis direktorius Alfredas Stropus.

Jurbarko savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkas Petras Valutis sako ne kartą raginęs kuo skubiau tvarkyti stogą ir tikina esą valdininkai dirbo aplaidžiai – nesužiūrėjo nei statybų kokybės, nei projekto.

„Čia yra architektų klaida. Aiškiai matosi, kad blogai išlaikytas kampas, turėjo būti didesnis kampas, atitikti projektą. Tuomet būtų buvę gražu ir salėj galėtų visi užsiminėti. Ne vien tik stogas, bet sienos atlupinėti pradėjo. Kokybės nėra“, – teigė P. Valutis.

„Mes į tai nelabai kreipėm dėmesio. Galima buvo kokią pusę metro kelti, kad būtų pats kraigas švieslangių, tai būtų geresnis variantas. Bet kadangi dabar taip pasidarė, reikia žiūrėti, kas dabar yra“, – teigė savivaldybės atstovas S. Andriulis.

Statybininkai žada stogą sutvarkyti netrukus, tačiau pripažįsta, kad tai laikina – galbūt teks dėti papildomus stogelius. Užsakovei savivaldybei kol kas stogo remontas nekainuoja, mat kelerius metus dar galios pastato garantija.

 

 


Šiame straipsnyje: Jurbarkasvanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių