J.Razma regi premjerą Seimo Biudžeto ir finansų komitete

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma premjerą matytų Seimo Biudžeto ir finansų komitete.

"Premjerui gal pagal kompetenciją labiausiai tiktų Biudžeto ir finansų komitete", - antradienį Seime pristatydamas pataisą sakė J.Razma.

Seimo Biudžeto ir finansų komitete šiuo metu dirba 5 opozicijos ir 7 valdančiųjų atstovai. Tačiau parlamentarams jau pateiktas siūlymas iš šio komiteto narių išbraukti konservatorių Praną Žeimį, deleguojant jį į Kaimo reikalų komitetą.

Valdančiosios TS-LKD frakcijos atstovo pataisa numatoma iš statuto išbraukti dalį išlygos, jog kiekvienas Seimo narys, išskyrus Seimo pirmininką ir premjerą, yra parlamentinio komiteto narys.

Po pateikimo pataisai antradienį pritarta 59 balsais už, 43 - prieš, 11 susilaikius.

J.Razma sako siūlantis atsisakyti išimties dėl dalyvavimo Seimo komitetų darbe premjerui, jeigu jis yra Seimo narys, nes kiti Vyriausybės nariai tokios privilegijos neturi.

Paklaustas, kodėl į Seimo komitetą tuomet neskiriamas Seimo vadovas, J.Razma sakė, jog toks variantas gali prieštarauti Konstitucijai.

"Diskutavome su Teisės departamentu, jie įžvelgė problemų dėl pavaldumo klausimų, čia sudėtingesnis atvejis, ir, ko gero, Seimo Teisės departamentas būtų parašęs galimą prieštaravimą Konstitucijai", - sakė J.Razma.

Opozicijos atstovai tokį projektą siūlė priimti kaip balandžio 1-osios pokštą.


Šiame straipsnyje: Razmakubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių