J.Olekas: reforma pablogino aukštojo mokslo padėtį

Socialdemokratas Juozas Olekas sako, kad švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius neturėtų girtis pasiekimais reformuojant aukštąjį mokslą, nes Europos Komisijos (EK) strategija mini laikotarpį iki reformos.

„Ministras tuos geruosius skaičius, kurie yra susiję su Lietuvos aukštuoju mokslu, prisiėmė būtent kaip reformos pasekmę, kas visiškai neatitinka tikrovės“, - spaudos konferencijoje trečiadienį sakė J.Olekas.

G.Steponavičius šią savaitę savo ruožtu teigė, kad Lietuva, įgyvendindama aukštojo mokslo reformą, pakilo iš Europos Sąjungos (ES) autsaiderių ir tapo stipria vidutinioke. Tai, pasak ministro, rodo rugsėjo 20-ąją gauta EK aukštojo mokslo reformos strategija, kurioje aptariami aukštojo mokslo sistemų pokyčiai ir pasiekimai ES šalyse narėse.

J.Olekas ministro teiginius įvertino kaip „pagyrūniškus“ ir tikino, kad užuot davusi naudos reforma „sukėlė daug nerimo ir sumaišties“. Politikas kritiškai vertino tai, kad studijuojančiųjų universitetuose pastaraisiais metais sumažėjo bei pasikeitusį aukštųjų mokyklų valdymą. Socialdemokrato teigimu, formuojant universitetų tarybas pagal naują tvarką, universitetai tampa panašūs į „UAB, kurių pagrindinį akcijų paketą valdo ministras“.

Jis taip pat aiškino, kad finansavimą aukštąjam mokslui pavyko išlaikyti dėl to, kad didesnė našta užkrauta studentams ir jų tėvams.


Šiame straipsnyje: aukštasis mokslasreforma

NAUJAUSI KOMENTARAI

max

max portretas
kol socdemu ruporais bus tokie olekos.andriukaiciai ar vesaites, uz sia par tija nebalsuosiu

Vilius

Vilius portretas
Gal ir aš už SD nebalsuosiu, bet p. Olekas 100 proc. teisus. Nebuvo jokios Staponavičiaus reformos ir mokymo lygis nepakilo nei per milimetrą. Už mokslą daugiau mokės patys studentai, tai ir visas pono Steponavičiaus nuopelnas. O už ką mokėti, jei Lietuvoje baigęs specialistas gaus vidutinio darbininko algą ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių