J.Olekas neigia, kad Afganistano Goro provincijoje – netvarka

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas neigia įtarimus, jog Afganistano Goro provincijoje, kur tarnauja Lietuvos kariai, dedasi netvarka. Taip galimą situaciją provincijoje apibūdino Seimo valstiečių liaudininkų frakcijos narys Skirmantas Pabedinskas, šiandien Vyriausybės valandos metu Seime klausinėdamas ministrą.

Parlamentaras rėmėsi žiniasklaidoje pasirodžiusia informacija apie tris karius, kurie iš misijos Afganistane vakar grįžo į Lietuvą anksčiau laiko: esą vienas jų savo artimam žmogui buvo atsiuntęs trumpąją žinutę su vieninteliu žodžiu - „bardakas".

„Gal pati Goro provincija nėra palanki? Gal vyksta tyrimas, kodėl trys kariai paliko provinciją? Gal yra nesutarimų su vadovais, o gal apskritai, kaip jie patys sakė, ten yra betvarkė?" - ministro klausė S.Pabedinskas.

J.Olekas teigia, kad karių motyvacija grįžti buvo susijusi su „šeimyninėmis, asmeninėmis" priežastimis, o ne su situacija Afganistano Goro provincijoje. „Jokio konflikto su vadovybe nebuvo", - teigė ministras.

Pasak ministro, pavasarį Afganistane visuomet suaktyvėja kriminalinės struktūros, narkotikų verslo grupuotės. Žiemos metu, kada šalta ir užsninga perėjas, būna ramiau.

Trys Lietuvos kariai, atsisakę tęsti tarnybą Afganistane, į Vilnių sugrįžo trečiadienį ryte. Pranešama, kad kariuomenėje bus atliktas tarnybinis patikrinimas - bus siekiama išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių priesaiką davę kariai atsisakė tęsti tarnybą misijoje.

Gegužės 22 dieną kilus riaušėms Goro provincijoje žuvo Lietuvos kariuomenės seržantas Arūnas Jarmalavičius. Šiuo metu ten tarnauja maždaug 130 lietuvių karių.

Tomo Raginos nuotr.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių