JAV Kongreso vadovas priėmė I.Degutienės kvietimą atvykti į Lietuvą

JAV Kongreso vadovas, Atstovų rūmų pirmininkas Johnas Boehneris planuoja kitąmet atvykti į Lietuvą.

Ketvirtadienį jis priėmė Vašingtone su darbo vizitu viešinčios Seimo pirmininkės Irenos Degutienės kvietimą.

Lietuvos parlamento vadovė pakvietė Atstovų rūmų pirmininką kitąmet atvykti į Vilnių ir dalyvauti Lietuvai svarbioms istorinėms datoms skirtuose renginiuose.

I.Degutienė pabrėžė, kad JAV Kongreso vadovui nutarus apsilankyti Lietuvoje būtų planuojama šio vizito metu Vilniuje surengti ir bendrą Šiaurės bei Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikimą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius. 
„Esame suinteresuoti, kad JAV sustiprintų savo politinį ir ekonominį vaidmenį Baltijos šalyse. Taigi vizito metu Jūsų lauktų ne tik susitikimai su 3 milijonams lietuvių atstovaujančiais politikais, bet ir su parlamentų pirmininkais, kurie reprezentuoja daugiau kaip 30 milijonų Šiaurės ir Baltijos valstybių gyventojų“,  - teigė I.Degutienė

Su J.Boehneriu, kaip su vienu iš Respublikonų partijos vadovų, taip pat aptarti planai Vilniuje įsteigti buvusio JAV prezidento Ronaldo Reagano namus - nepriklausomą nevyriausybinę organizaciją ir analitinį centrą, kuris skleistų prezidento puoselėtas idėjas ir politikos filosofiją.

J.Boehneris priklauso daugumą Atstovų rūmuose turinčiai Respublikonų partijai ir Atstovų rūmams vadovauja nuo šių metų sausio mėnesio.


Šiame straipsnyje: Irena DegutienėJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkejas

rinkejas portretas
KAS MUMS TĄ AMERIKA?

APUOKAS

APUOKAS portretas
KAS MUMS TA AMERIKA?MES IR BE JOS TOKIE GALINGI...SAPNAVO KURMIS APIE URVA TARP DEBESU.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių