JAV dėkoja Lietuvai už indėlį Irake ir Afganistane

Nuo saugumo situacijos Irake ir Afganistane aptarimo prasidėjo Ministro Pirmininko Gedimino Kirkilo pokalbis su JAV Gynybos sekretoriumi Robertu Geitsu. JAV Gynybos sekretorius padėkojo Lietuvai už žymų indėlį atkuriant stabilumą ir saugumą Lietuvos vadovaujamoje misijoje Goro provincijoje Afganistane.

Premjeras pareiškė, kad Lietuva tęsia savo vadovavimą provincijos atkūrimo grupei, tačiau šiam darbui reikia platesnės tarptautinės bendruomenės paramos, ypač įgyvendinat socialinius, ekonominius ir infrastruktūros projektus.

Gediminas Kirkilas pabrėžė, kad aktyvesnis Afganistano nacionalinės armijos dalyvavimas užtikrinant saugumą, taip pat būtų sveikintinas. Tai ypač, pasak premjero, išryškėjo po Lietuvos kario žūties.

G.Kirkilas taip pat pareiškė, kad Lietuva laikysis savo įsipareigojimų Irake ir tęs konsultacijas su JAV Vyriausybe dėl tolesnės misijos formos.

Pasak R.Geitso, JAV itin palankiai vertina Lietuvos karių dalyvavimą taikos palaikymo misijoje Irake ir mato geras perspektyvas surasti abiem pusėms priimtinus sprendimus.

Premjeras su JAV Gynybos sekretoriumi susitarė, kad abiejų šalių ekspertai tęs konsultacijas šiuo klausimu.

R.Geitsas informavo apie Jungtinių Valstijų derybas su Lenkija dėl priešraketinės gynybos sistemų įkurdinimo šios šalies teritorijoje. G.Kirkilas patikino, kad Lietuva tikisi sėkmingos šių derybų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių