Izraelis giria Lietuvą dėl nepritarimo Palestinos narystei UNESCO

Izraelio užsienio reikalų ministras Avigdoras Liebermanas sako, kad jo šalis labai vertina Lietuvos poziciją per balsavimą spalį nepritarti Palestinos narystei Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijoje (UNESCO).

A.Liebermanas interviu Lietuvos radijo laidai „Akiračiai“ teigė, kad Lietuva supranta Izraelį, nes pati ilgai kovojo dėl savo nepriklausomybės.

„Labai vertiname Lietuvos poziciją - tai buvo labai ryškaus mūsų palaikymo, artimų tarpusavio santykių išraiška. Lietuva, skirtingai nei Šveicarija ar kitos valstybės, daugelį metų kovojo, siekė savo nepriklausomybės, kentėjo, todėl gali mus labiau suprasti nei daugelis kitų“, - teigė Izraelio užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Lietuva spalį buvo viena iš 14 valstybių, balsavusių prieš Palestinos narystę UNESCO. Už Palestinos priėmimą, kuriam labai priešinosi JAV ir Izraelis, balsavo 107 šalys, o 52 susilaikė.

„Manau, tai didelis mūsų pasiekimas - 14 šalių, kurios balsavo kartu su Izraeliu, 60 susilaikiusiųjų arba nedalyvavusiųjų. Iki šiol su Izraeliu balsuodavo dvi šalys - JAV ir Mikronezija. Taigi tai didelis mūsų žingsnis pirmyn“, - teigė A.Liebermanas.

„Svarbu suprasti, kas palaikydavo palestiniečius - tai tokios šalys kaip Šiaurės Korėja, Kuba, Iranas, Venesuela, Nikaragva ir panašios. Nemanau, kad kiekybė - pagrindinis kriterijus. Mums visų pirma svarbu laisvasis pasaulis, o Šiaurės Korėjos, Zimbabvės, Nikaragvos ar Venesuelos pozicija mums nelabai svarbi. Mes turime suprasti, kad pasaulyje, Artimuosiuose Rytuose, egzistuoja viena laisva, demokratinė žydų valstybė Izraelis“, - kalbėjo Izraelio ministras.

Valstybingumo siekiantys palestiniečiai įsikūrę Vakarų Krante ir Gazos ruože. Taikos derybos su Izraeliu ne vienus metus stringa, todėl pastaruoju metu palestiniečiai užsitikrinti paramą įvairiose Jungtinių Tautų struktūrose.

1967 metais Palestinos teritorija apėmė Vakarų Krantą, Gazos Ruožą ir Rytų Jeruzalę.
Ketvirtadienį grupė Seimo narių įregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūloma pripažinti nepriklausomą Palestinos valstybę 1967 metų sienose.


Šiame straipsnyje: UNESCOPalestina

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
kokia "garbė'

agne

agne portretas
o as negiriu savo salies del tokio sprendimo ! Butu buvo garbingiau bent susilaikyti !

vidma

vidma  portretas
prostitutes parsidavusios zydams ....... ka pasake amerikosai ta ir padare . nors jai jau amerikai zydai diktoja ka daryt tai kur gi cia LT atsispirt . ainu isgersiu samanes uz vaksus palistinecius .....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių