Įteikti apdovanojimai Metų mokytojams

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Vyriausybės rūmuose penkiems geriausiais 2012 metų mokytojais išrinktiems pedagogams įteikė Metų mokytojo premijas, laureatų ženklus ir diplomus, rašoma Vyriausybės pranešime.

„Pedagogas niekada tiksliai nežino ir nežinos, kuris jo žodis, koks jo pateiktas faktas, uždavinio sprendimas ar naujos literatūrinės temos aiškinimas tapo ugdomos asmenybės savastimi, kas pastūmėjo jauną žmogų pasirinkti vieną ar kitą kelią. Tai trunka ilgiau nei vieną pamoką, tai ištisas mokymo, auklėjimo procesas. Šį veiksmą gali atlikti tik mokytojas novatorius ir kūrėjas, mylintis savo darbą ir mokinius, mokytojas, kuris yra ne tik mokyklos, bet ir visos švietimo sistemos atrama“, – sako premjeras.

Vyriausybė praneša, kad šiais metais premijomis apdovanotas Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinės mokyklos istorijos mokytojas ekspertas Andrius Poručius, Kėdainių „Ryto“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė Rasa Rugelienė, Prienų „Žiburio“ gimnazijos muzikos mokytoja ekspertė Roma Ruočkienė, Vilniaus Žemynos gimnazijos mokytoja ekspertė Aldona Šventickienė ir Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro surdopedagogė, pradinių klasių mokytoja ekspertė Aldona Vieliūtė.

Metų mokytojo premija skiriama už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, indėlį į švietimo reformos įgyvendinimą, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat Švietimo ir mokslo ministerija. Premijos dydis – 15,6 tūkst. litų.

Metų mokytojo premiją Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1998-aisiais. Iki šiol premijomis apdovanota apie 80 mokytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kurčia mokinė buvusi

Kurčia mokinė buvusi portretas
Aldona Vieliūtė žiaurus žmogus, kankino silpnus vargšu neturtingus vaikus, net vertė kai kuriems vaikams valgyti plaukus, kai Aldona išrovė plaukus, kreida, popierius. Aldona liepdavo tylėti, vaikai labai jos bijojo. Dabar jie išaugo suauges ir dabar daug kalbama apie ja fc kurčiuju grupeje. Baisus žmogus

gerbėjas

gerbėjas  portretas
JAU ŠĮ SEKMADIENĮ - KOVO 17 DIENĄ - KAUNO ŽALGIRIO ARENOJE VYKS VIENINTELIS KONCERTAS "LEGENDOS GRĮŽTA". NET 12 LEGENDINIŲ TIKRO GYVO GARSO GRUPIŲ IR ATLIKĖJŲ. ATEIK IR PAMATYK PATS, BUS SMAGU...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių