Įtarimų buvusiam FNTT vadovui R.Boreikai nepateiks

Buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovo Romualdo Boreikos finansus tyrę prokurorai sako neturintys pagrindo pareikšti įtarimų.

Premjero sudarytos darbo grupės prielaidos dėl esą neteisėto generolo šeimos praturtėjimo bliūkšta, praneša televizijos LNK naujienų tarnyba.

„Buvo atliktas tyrimas Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, išvadą gavome. Su ja susipažinus pagrindo pareikšti kokius nors įtarimus R.Boreikai nematome“, - LNK sakė prokuroras Saulius Verseckas

Įtarimų dėl buvusio FNTT vadovo R.Boreikos turto kilo paaiškėjus, kad jo deklaracijų duomenys įslaptinti, nors paprastai įslaptinami tik tarnybos operatyvinių darbuotojų duomenys.

Įtarimų premjero sudarytos darbo grupės specialistams sukėlė ir Boreikos šeimos parduotos patalpos Kaune. Kaip praneša LNK, jas įsigijusi šeima po trejų metų pardavė septynis kartus brangiau.

Komisijos nariai tikino įžvelgiantys tam tikrų fiktyvių sandorių, sudarytų siekiant legalizuoti pajamas.

Komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, mat nustatė, kad R.Boreika nepateikė privačių interesų deklaracijų už 2004 ir 2005 metus bei turto ir pajamų deklaracijų už 2003 ir 2008 metus. Kaip tik šiais metais patalpos Kaune ir buvo parduotos.

Darbo grupės vadovas tikina, kad prokurorai turėtų išplėsti savo tyrimą ir tirti ne tik galimą piktnaudžiavimą tarnyba, bet ir nustatyti R.Boreikos turto kilmę bei teisėtumą, esą generolo praturtėjimą tyrusi darbo grupė aptiko, kad šeimos įsigytas turtas grindžiamas pajamomis, kurios neįrodytos legaliais šaltiniais.

Pasak grupės vadovo, premjero patarėjo Gintaro Kalinausko, nors esą teigta, kad R.Boreikos pasiskolino pinigų, jų nurodyti asmenys paneigė skolinę.

„Atsisakė savo tų skolos raštelių. Tokių būdu atsirado pakankamai didelis turtas, kuris yra milijoninis turtas, kuris, mano požiūriu dėl jo yra daug abejonių. Tai piktnaudžiavimas yra tik viena medalio pusė, bet neteisėtas praturtėjimas yra labai svarbus dalykas ir kita medalio pusė“, - televizijai sakė G.Kalinauskas.


Šiame straipsnyje: romualdas boreika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
ŠTAI TAU IR TEISINGUMAS. VARNAS VARNUI... GERIAU TURĖK NE TŪKSTANTĮ LITŲ, O ...........................................MILIJONĄ

joo

joo portretas
generolai valdo over world, va čia jau mėšlas

generolas

generolas portretas
- karinis laipsnis. Ar FNTT karinė struktūra?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių