Įtariama, kad Švenčionių raj. meras darbe buvo neblaivus

Švenčionių rajono tarybos meras, darbietis Vytautas Vigelis darbe buvo neblaivus, BNS tvirtina rajono tarybos narys liberalcentristas Rimantas Klipčius.

Pats tarybos narys teigia nukentėjęs per konfliktą su meru. Penktadienio pavakare liberalcentristas nuvyko į Švenčionių ligoninėje, nes meras konflikto metu esą jį stumtelėjo. Politikui ištino šonas.

„Nuo jo (mero - BNS) sklido alkoholio kvapas, bet jis pasakė, kad vartojo vaistus“, - BNS sakė R.Klipčius

Ketvirtadienį per tarybos posėdį buvo paviešinta informacija, jog būdamas komandiruotėje V.Vigelis neva neblaivus buvo išlaipintas iš lėktuvo Varšuvoje. Tarybos nariai paprašė mero pasiaiškinti.

Penktadienį prieš vidurdienį R.Klipčius, tarybos narai Kęstutis Trapikas ir Kęstutis Savickas atėjo į mero priimamąjį. Jie norėjo užregistruoti pareiškimą dėl mero komandiruotės. Pareiškimu norėta sužinoti, kokiomis lėšomis, kiek pinigų išleista komandiruotei.

Mero kabinete buvo pats meras, savivaldybės įmonės ''Švara" vadovas Kazimieras Džiaugštas. Pastarasis taip pat buvo mero kelionės dalyvis.

Pasak R.Klipčiaus, pradėjus diskutuoti su meru, jis išreiškė nepasitenkinimą, kalbėjo įžeidžiančiu tonu.

„Mes paklausėme, kodėl jis taip nerišliai kalba .(...) Aš susukau policijos numerį, norėjau informuoti, kad mums įtartina, jog jis yra neblaivus ir elgiasi nederamai. Kada aš stovėjau prie durų, jis, matyt, bandė išbėgti, ir bėgdamas trenkė man į šoną, įvyko susistumdymas“, - BNS sakė R.Klipčius.

Kai laiptais lipo policijos pareigūnai, meras įbėgo į savo kabinetą ir jame užsidarė.
„Mes girdėjome kriokimą, iškvietėme medikus, nes pergyvenome, jis sakė, kad vartoja vaistus. Durų niekas neatidarė. Juk duris galėjo atidaryti ūkvedys, gal merui bloga“, - svarstė tarybos narys.

Pasak jo, incidento metu buvo išlaužtos šoninės atsarginės durys.

Švenčionių policijos vadovybė BNS patvirtino, kad į Švenčionių rajono savivaldybę penktadienį vyko du apylinkės inspektoriai - pareigūnai buvo gavę du pagalbos pranešimus.

Švenčionių policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis BNS sakė, kad į policiją iš pradžių kreipėsi rajono meras V.Vigelis. Jis skundės, kad pas jį kabinetą įsiveržė du asmenys ir įvyko kažkoks konfliktas.

Paskui į pareigūnus kreipėsi tarybos narys R.Klipčius ir taip pat pranešė, kad įvyko konfliktas.
„Du apylinkės inspektoriai atvyko į įvykio vietą, mero kabinetas buvo užrakintas. Du tarybos nariai buvo priimamajame. Kadangi savivaldybės darbuotojai paprašė policijos pareigūnų pabūti, nes trukdomas darbas, mūsų pareigūnų pabuvo iki darbo pabaigos, paskui visi išsiskirstė“, - BNS sakė A.Sinis.

Švenčionių policija tikslins įvykio aplinkybes, medžiaga bus tiriama.

''Jeigu buvo konfliktas tarp dviejų asmenų, greičiausiai tokie įvykiai sprendžiami privataus kaltinimo tvarka teisme", - teigė Švenčionių policijos vadovas.

S.V.Vigeliu penktadienio vakarą BNS susisiekti nepavyko.

Anksčiau opozicijai priklausantys tarybos nariai paviešino informaciją, kad kelionės į Paryžių metu V.Vigelis girtas esą priekabiavo prie stiuardesės ir dėl to buvo išlaipintas iš lėktuvo Varšuvoje.

Pasak ''Lietuvos ryto" televizijos, pats meras tikino, esą jis buvo pasiėmęs atostogų ir niekur neskrido.

„Dabar pasitikslinau variantus, aš iš viso neskridau, nes nuo lapkričio 28 dienos iki gruodžio gal vidurio buvau atostogose iš viso, nes žmonai darė operaciją, čia yra visi dokumentai, tai čia šmeižtas elementarus“, - apie skandalingąją kelionę sakė jis.

V.Vigelis jau ne pirmą kartą įsivelia į skandalus.

Vienas paskutiniųjų - jo kova teismuose su etikos sargais, kurie pripažino, kad jis pažeidė tarnybinę etiką dalyvaudamas balsavime dėl žmonos valdomo savivaldybės kultūros skyriaus pertvarkos. Tiesa, ir pats R.Klipčius yra turėjęs problemų su teisėsauga. 2001 metais tuometis Lietuvos taupomojo banko Švenčionių skyriaus valdytojas Rimantas Čeponis už savo namų durų slėpėsi nuo R.Klipčiaus.

Liberalų ir centro sąjungai priklausantis R.Klipčius su dviem bendrininkais apie pusę valandos spardė R.Čeponio namo duris ir reikalavo, kad bankininkas išeitų su jais pasikalbėti. Atvykėlius sutramdė iškviestas policijos ekipažas. Liberalas tris valandas praleido policijos nuovadoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Biografija

Biografija portretas
Gimęs 1959 m. 1978 m. baigė Telšių vidurinę mokyklą, 1983 m. Lietuvos Valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetą, įgijo kultūros ir švietimo darbuotojo liaudies instrumentų orkestro vadovo kvalifikaciją. Lietuvos teisės universitete studijuoja teisę ir valdymą. Baigęs konservatoriją, atvyko į Švenčionių rajoną. 1983 m. kultūros namų meno vadovas, 1983–1986 m. Baliulių aštuonmetės mokyklos mokytojas, 1986 m. Reškutėnų aštuonmetės mokyklos direktoriaus pavaduotojas, 1987–1996 m. Švenčionėlių kultūros namų, Kultūros centro direktorius. Nuo 1996 m. lapkričio 22 d. Švenčionių rajono savivaldybės meras. Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos ir valdybos narys. Nuo 2004 m. kovo 24 d. tikrasis Europos Sąjungos Regionų komiteto narys. 1993 m. Lietuvos liberalų sąjungos, 1999 m. Naujosios sąjungos (socialliberalų) narys, tarybos ir prezidiumo narys, Švenčionių skyriaus pirmininkas. 1995–1997 m., 1997–2000 m., 2000–2003 m., 2003–2007 m., 2007–2011 m. ir nuo 2011 m. Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys. Euroregionų „Nemunas“ ir „Ežerų kraštas“, Vilniaus regiono plėtros tarybos narys. Žmona Danutė, duktė Simona, sūnus Laurynas.

pilietis

pilietis portretas
Gaila tautos,kad issirenka tokias tarybas,o jos tokius merus.Mes dar ilgai liksime runkeliu salimi.

Priedas

Priedas portretas
PASTOVIAI naudoja vaistus atsiduodancius alkoholiu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių