Įsteigtas konceptualus visuomeninis judėjimas „Mūsų reikalas“

Šeštadienį Vilniuje buvo įsteigta visuomeninė organizacija - konceptualus visuomeninis judėjimas "Mūsų reikalas", kurio vienu iš pagrindinių tikslų, kaip skelbiama, yra galių iš atstovaujamosios valdžios perdavimas visuomenei .

Judėjimo programinės tezės skelbia, kad vienas pagrindinių organizacijos principų - visuomenė privalo "pagrindinius sprendimus priimti pati".

Steigiamajame susirinkime dalyvavo apie 30 asmenų. Pasak vieno iš judėjimo iniciatorių, Teisingumo instituto direktoriaus Valdemaro Stančiko, steigėjų yra per 50, ir ji yra atvira visiems, nepriklausomai nuo pažiūrų, partinės priklausomybės ir pan.

"Organizacijos pagrindiniai tikslais yra konsolidacija, vienijimas ir konkretūs, apčiuopiami ir pamatuojami darbai ir pokyčiai. Mes sieksime vienyti nevyriausybines organizacijas, akademinę bendruomenę", - sakė V.Stančikas.

Jis teigė, kad organizacija bandys daryti poveikį politiniams procesams ir palaikys judėjimo narius, kurie ketins dalyvauti kitais metais vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose.

"Žmonės, kurie bus judėjimo dalyviais ir kurie turės potencialo, kompetencijos ir noro dalyvauti savivaldybių tarybų rinkimuose, tai be jokių abejonių jie sulauks judėjimo paramos ir sulauks vien dėl to, kad būtų pademonstruota partinei sistemai, nomenklatūrinei sistemai, kad kiek bebūtų daroma barjerų piliečiams ir visuomenei tvarkyti, kad jų balsas būtų išgirstas, tie barjerai bus peržengti ", - tvirtino pašnekovas.

Judėjimas skelbiasi atsisakąs politinių ideologijų, o kiekviena visuomenei svarbi sritis esą turi būti vystoma laikantis moksliškai pagrįstos ilgalaikės strategijos.

"Socializmą, kapitalizmą ir jų įvairialypes atmainas, rinkos ir planinės ekonomikos teorijas, orientaciją "į rytus" ar "į vakarus", kitas visuomenei dogmatiškai įdiegtas fiktyvias klasifikacijas turi pakeisti racionalaus konkrečių visuomenės problemų sprendimo, pagrįsto atitinkamos mokslo šakos objektyviai patikrinamais tyrimais bei išvadomis, strategijomis", - rašoma tezėse.

Judėjimo nuomone, mokslas privalo užimti centrinę poziciją vystantis visuomenei ir sprendžiant jos problemas, verslas turi būti ne siaurai orientuotas į pelno gavimą per trumpą laiką, o į visuomenei naudingiausias alternatyvas, viešasis sektorius turi būti pertvarkytas, kad būtų priklausomas nuo visuomenės ir nuo to priklausytų viešojo sektoriaus vadovų atlygis.

Steigiamajame susirinkime dalyvavo Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios konsistorijos Generalinis superintendantas, vienintelis Medininkų žudynes išgyvenęs Tomas Šernas, Vilniaus universiteto ekonomikos profesorius, buvęs užsienio reikalų ministras Povilas Gylys, Seimo Krikščionių partijos frakcijos atstovas Vytautas Kurpuvesas, muzikos grupių prodiuserius Martynas Tyla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių