Išrinko gražiausių įmonių pavadinimus

Tarptautinę gimtosios kalbos dieną Valstybinė kalbos inspekcija išrinko ir apdovanojo dešimt bendrovių, kurių pavadinimai gražiausi.

Valstybinė kalbos inspekcija dešimt gražiausių bendrovių pavadinimų išrinko iš devynių tūkstančių pernai Registrų centre įregistruotųjų. Tarp išrinktųjų pateko tokių bendrovių kaip „Dovanų stotelė“, „Gražių šypsenų namai“, „Katino dienos“, „Žirnio krautuvėlė“, „Keturios pėdutės“, ar „Penki vėjai“ pavadinimai.

„Mes atmetėme įvairiausių klubų, bendrijų pavadinimus, atmetėme tuos, kurie netaisyklingi, reikšmės neturinčius žodžius, netaisyklingus ir t.t.“, – teigia Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas Donatas Smalinskas.

Iš dešimties pernai įregistruotų pavadinimų vienos interneto svetainės lankytojai rinko gražiausią. Laimėjo „Auksinio Elnio dvaras“.

Valstybinės kalbos inspekcijos teigimu, trečius metus rengiamame konkurse norima atkreipti verslininkų dėmesį į jų įmonių pavadinimus, kurie taip pat yra kalbos dalis.

Tarptautinė gimtosios kalbos diena pasaulyje švenčiama nuo 99-ųjų.


Šiame straipsnyje: įmonė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Auge

Auge portretas
sauni iniciatyva ir pagarbos verti siu imoniu vadovai ! Jau bloga darosi nuo uzsienietisku pavadinimu -tokiais ,,tempais,, eidami greit uzmirsime savo kalba ! Net sovitmeciu musu kalba buvo labiau apsaugota siuo atzvilgiu,nes parduotuviu ,imoniu pavadinimai buvo rasomi lietuviskai ,o zemiau -rusu kalba.

Ne

Ne portretas
graziausiu imoniu, o graziausius imoniu pavadinimus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių