Įspėti nelegaliai dirbę gidai

Vilniuje prie Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios surengta akcija, skirta nelegalaus gido darbo prevencijai. Akciją surengė Vilniaus miesto savivaldybės Turizmo ir miesto įvaizdžio skyrius kartu su Vilniaus turizmo informacijos centru. Akcijos metu talkino ir Vilniaus miesto viešosios policijos pareigūnas.

Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia yra ypač gausiai turistų lankomas objektas. Ne kartą buvo pastebėta, kad ten ekskursijas vedantys asmenys neturi jokių pažymėjimų arba yra tik grupę lydintys asmenys, neišmanantys gido darbo. Prevencinės akcijos metu ypatingas dėmesys buvo skirtas ne tik gidų pažymėjimų tikrinimui, bet ir švietimui: buvo dalinami lankstinukai su teisine informacija apie gido darbą Vilniaus mieste.

Per pusantros valandos buvo patikrinta 12 grupių, kurias sudarė nuo 5 iki 50 asmenų. Dauguma ekskursijų vyko lenkų kalba, kitos - anglų, prancūzų, suomių, japonų kalbomis. Trys asmenys (2 lenkai ir 1 lietuvė, vedanti ekskursiją lenkų kalba) dirbo neturėdami gidų pažymėjimų. Šie gidais apsimetę žmonės buvo įspėti ir supažindinti su gido darbo tvarka.

Vienas lenkas, nelegaliai dirbantis gidu, akcijos metu elgėsi įžūliai ir piktinosi įstatymo ir Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso nustatyta tvarka. Kiti gidai džiaugėsi, kad tokios akcijos rengiamos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių