Iškvieskite pagalbą sužeistiems gyvūnams

Nuo šios dienos apie sužeistus ar ligotus laukinius gyvūnus, kuriuos būtina gydyti ar globoti, gyventojai gali pranešti Lietuvos gyvūnų globėjų asociacijai telefonu 8 686 44828.

Šiuo telefonu galima skambinti bet kuriuo paros metu. Specialistai patars, kaip elgtis su rastu sužeistu laukiniu gyvūnu, o jeigu reikės pagalbos, atvykę paims šį gyvūną ir juo pasirūpins. Lietuvos gyvūnų globėjų asociacija turi padalinių atskiruose šalies regionuose.

Su šia organizacija Aplinkos ministerija pasirašė sutartį dėl laukinių gyvūnų globos priemonių. Anksčiau tuo užsiėmusi Lietuvos gyvūnų globos draugija, šiemet atsisakė dalyvauti konkurse, todėl sutartis sudaryta su kita organizacija - Lietuvos gyvūnų globėjų asociacija.

Kaip sakė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento direktorius Laimutis Budrys, kasmet šalyje išgelbstima šimtai sužeistų ar ligotų paukščių ir žvėrių. Jie arba perduodami globėjams, arba globėjai patys juos sugauna ir išgelbsti.

Visus sužeistus ir ligotus gyvūnus apžiūri ir jiems būtiną pagalbą suteikia kvalifikuoti veterinarijos specialistai. Gyvūnai laikomi globos namuose tol, kol išgyja, sustiprėja ir gali būti išleisti į gamtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių